algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Junta Electoral silencia l'Assemblea Sobiranista obligant a desmuntar la taula informativa

Imatge de la paradeta del carrer de Sant Miquel que ha montat l'ASM aquest dissabte.

ASM

Aquest dissabte dematí, a les 11,45, la policia ha obligat a desmuntar la taula informativa que l'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) posa cada dissabte al carrer Sant Miquel i que compta amb el corresponent permís municipal. Els agents els hi han dit que «seguien ordres verbals de la junta electoral, que no tenien l'ordre per escrit i que ja ens diran si ens multen o no».

Des de l'entitat han recordat que l'article 53 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general (LOREG), referent a la 'jornada de reflexió', només prohibeix la propaganda i campanyes electorals de «partits, coalicions i federacions», i que l'Assemblea Sobiranista de Mallorca no és ni partit, ni coalició ni federació, ni fa propaganda electoral a la taula informativa.

Des de l'entitat han considerat que «els jutges espanyols de la Junta Electoral s'han excedit en les seves atribucions i han vulnerat el dret fonamental a la llibertat d'expressió. Es veu que no els agrada que diguem ben clar i amb veu alta enmig del carrer que MADRID ENS ROBA i que volem la INDEPENDÈNCIA. Hi tornarem dissabte que ve!»

Reproduïm íntegre l'article 53 de la LOREG:

Article 53

Període de prohibició de campanya electoral
No es pot difondre propaganda electoral ni fer-se cap acte de campanya electoral una vegada que aquesta legalment hagi acabat. L'obtenció gratuïta de mitjans proporcionats per les administracions públiques queda limitada al període estricte de campanya electoral. Les limitacions anteriors s'estableixen sense perjudici de les activitats realitzades pels partits, coalicions i federacions en l'exercici de les seves funcions constitucionalment reconegudes i, en particular, a l'article 20 de la Constitució.

No obstant això, des de la convocatòria de les eleccions fins a l'inici legal de la campanya, queda prohibida la realització de publicitat o propaganda electoral mitjançant cartells, suports comercials o insercions en premsa, ràdio o altres mitjans digitals, i no es poden justificar les esmentades actuacions per l'exercici de les activitats ordinàries dels partits, coalicions o federacions reconegudes en l'apartat anterior.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Barbàrium, fa dervers d'un any

Si t'avorrim, Baleàrium, el que has de fer és no venir per aqui.
Que vos pensau guanyar, ficant vos als llocs que no son per voltros, per insultar a la gent? Aqiuesta actitut vostra només pot agradar als vàndals i als violents, així que no espereu que la vostra mala educació vos doni seguidors

Valoració:3menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Aquest mati, quan he anat a votar, he vist en una paperera del carrer, sobres sense obrir de propaganda electoral de Cs i del PP. Entenc que és una manera de denunciar la falta d'ètica i de principis civics d'aquests partits, per part dels veins, molt endevinada.

Valoració:1menosmas
Per No me quadra, fa dervers d'un any

M'estic començant a malpensar. És molt rar que alts funcionaris de Justícia no dónin les ordres per escrit, si a aquest requisit el sap fins i tot el subaltern més novell.

Valoració:3menosmas
Per Basta d´Ingenus, fa dervers d'un any

Jo no necessit información ni tanta parafernalia!
Tenc ben clar a qui votar. Així que si desmunten la parada, no podrán desmuntar-me el cervell!

Valoració:3menosmas
Per Obvi, fa dervers d'un any

Aquí es diuen roselles, d´on ets pijotote?

Valoració:2menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

Ni eso. Es que ni siquiera aburren a nadie. A mi me dan pena y dolor al comprobar hasta donde pueden llegar determinados elementos.

Dicen que una Mallorca mejor, es posible. Pero no dicen como y de que manera se consigue. Y, por supuesto, por quien.

Valoració:-4menosmas
Per Això fa mala olor, fa dervers d'un any

Que els policies diguéssin que només tenien ordes verbals de la Junta Electoral, me pareix absolutament sospitós.
Des de quan, un organisme permanent, format per magistrats i fiscals, no saben que les ordres se dónen per escrit?
Esper que almenys aquests policies extenguéssin un acta per la que ordenaven desmantellar la paradeta, perque això és bastant sospitós.

Valoració:4menosmas
Per Pobleret, fa dervers d'un any

Democràcia a la turco-xina-roso-coreana implantada a Ñordia

Valoració:4menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

Estos 5 personajillos aburren a las amapolas.

Valoració:-8menosmas
Per Estat de dretes, no de dret, fa dervers d'un any

I mentres miren tan prim amb uns, VOX ha repartit tota la seva propaganda amb un sobre que és la bandera espanyola envoltant tot el sobre. Però a aquests ultres, ningú no els han dit res.
Se li veu massa el plumall, a aquesta Junta Inquisitorial amb la excusa de les eleccions. Ho fan massa descarat, pensant que aquestes brutoretes queden dins Espanya, per contra, no pensen que també se saben per Europa i pel món, per molt que Josep Borrell i Irene Lozano vagin dient que tenim una democràcia perfecta, molt millor que a Suissa, Holanda, Bèlgica, Alemanya o els països escandinaus. Això d'Epanya é la mejó no s'ho creu ningú.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris