muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

L’STEI demana al Govern que no giri als treballadors públics la factura de les retallades i el mal finançament

165245

En la Mesa General d’Empleats Públics del dia 31 d’octubre de 2019 els representants del Govern varen explicar a les organitzacions sindicals l’Avantprojecte de llei de pressupostos generals de la CAIB i com afecta als treballadors públics al servei de l’administració autonòmica.

Segons ha explicat l'STEI, després d’una llarga introducció sobre la desacceleració econòmica que ve i la manca de Pressupostos generals de l’Estat, l’administració autonòmica prendrà una sèrie de decisions:

  • Es congelaran les retribucions per a l’any 2020 (mesura supeditada a la possible aprovació dels Pressupostos generals de l’Estat).
  • Es respectaran els acords signats i es garanteix que es desenvoluparan durant el 2020.
  • No hi pot haver nous acords que impliquin despesa econòmica. (Alerta: això desdiu les paraules del conseller d’Educació de negociar un segon acord Marc).
  • S’imposaran restriccions a l’hora de contractar nou personal interí: es farà només en casos urgents i justificats.
  • Es continuaran els processos selectius iniciats el 2018.
  • Es mantenen les suspensions del 2019 (ajuts del fons social, complements retributius lligats a la productivitat i rendiment, realització de serveis extraordinaris fora de la jornada habitual...).

El sindicat ha apuntat que una vegada més els treballadors públics «han de pagar la factura de les retallades». «Demanam que aquest govern d’esquerres cerqui altres vies per quadrar els pressupostos. Els serveis públics són essencials per mantenir l’estat del benestar que la nostra societat es mereix».

Finalment, l'STEI ha demanatt una sanitat, una educació i uns serveis socials «de qualitat per poder garantir l’estat del benestar». «Amb aquest escenari de previsió dels comptes públics autonòmics, cal posar damunt la taula de debat l’agreujant de l’infrafinançament del govern de l’Estat espanyol cap a les Illes Balears». Per això, l’STEI Intersindical exigeix un «finançament just» per a les Illes Balears i denuncia «l’espoli fiscal a què ens sotmet el Govern espanyol».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris