nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:

L'STEI lliura a la Conselleria 400 signatures de personal d'administració de la concertada demanant millores laborals

L'STEI Intersindical ha lliurat aquest dimecres a la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca més de 400 signatures del personal d'administració i serveis (PAS) de l'ensenyament concertat reivindicant diferents millores laborals. Segons ha indicat el STEI, les signatures representen a més d'un 65 per cent del col·lectiu a les Balears i també es dirigeixen a les patronals CECE, Unió de Cooperatives i Escola Catòlica.

Amb aquestes signatures l'STEI demana una actualització de les taules salarials de 2019 per al personal d'administració i serveis, amb el mateix increment que els docents; la descongelació del complement autonòmic; i que es negociï el pagament delegat per a aquest col·lectiu en el nou conveni de la concertada.

El sindicat ha explicat que aquest personal no ha vist actualitzades les seves retribucions perquè no s'ha arribat a un acord en la Mesa Negociadora del Conveni d'Ensenyament Concertat, que es duu a terme a Madrid (i en el qual STEI no té representació). El professorat va tenir un augment del 2,375 per cent i el sector PAS demana el mateix increment, però actualment les patronals han proposat com a màxim un 1,2 per cent.

Quant al complement autonòmic, va ser fixat en 124 euros en 2004 i des de llavors no s'ha augmentat. Finalment, aprofitant que el conveni autonòmic caduca el 31 de desembre, el STEI considera convenient introduir el pagament delegat al sector PAS, la qual cosa «podria tenir avantatges» com la possibilitat de gaudir de la jubilació parcial a partir dels 62 anys (avui dia resulta inviable pel sobrecost que haurien de suportar les empreses, han explicat des del sindicat).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I qui pagara la festa?, fa dervers d'un any

M'he botat una frase.
Volia escriure que el fet d'haver equiparat als funcionaris de les escoles públiques a docents que no han opositat , que algúns no tenen el títol o no el tenen homologat, prebenda a la que també s'han afegit mestres de religió Catòlica i ara també de l'Islam, condueix a que molts d'altres col.lectius també se sumin al carro de la nòmina amb càrrec als comptes públics, treballant a centres de titularitat privada, perque tan de dret o tan poc dret tenen aquests altres com els docents.
Posats, que també concertin serveis amb dentistes i òptics, que fan més falta, ja que no hi ha cap servei d'aquestd que estigui integrat dins la sanitat pública

Valoració:1menosmas
Per I qui pagara la festa?, fa dervers d'un any

L'invent de fer mitjos funcionaris a una gent que no ha opositat, que en certs casosni tan sols té el titol o no el té homologat.si és eztranger, fa que ara tothom. Si a això hi sumam els professors de Religió, que ara també s'hi han afegit els musulmans, jo me demano si és just que a uns s'els exigesqui passar per un procés selectiu mentres altres només entren per un sol mèrit: el de tenir enxuf. I mentres tant, la majoria de la població paga que te paga aquestes festes.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris