muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 15°
15°

L'Obra Cultural Balear rebutja la sentència i la considera perillosa

L'Obra Cultural Balear ha expressat públicament aquest dilluns el seu rebuig a la sentència feta pública pel Tribunal Suprem espanyol que condemna a 100 anys de presó i d'inhabilitació els dirigents polítics i socials catalans que fa dos anys que romanen a la presó.

«El conflicte que hi ha actualment entre la majoria del poble de Catalunya i l'Estat espanyol és d'origen i naturalesa política i només trobarà solució a través de l'exercici de la política, així doncs, la sentència no és només injusta en el sentit que condemna nou persones justes i honrades a continuar empresonades, sinó que, a més a més, és inútil. No ens apropa ni un mil·límetre a cap possible solució», han explicat.

Des de l'OCB han remarcat que la sentència també és «preocupant i perillosa», ja que, en realitat, condemna l'exercici de drets fonamentals com el de manifestació o el de votar lliurement i, per tant, posa en perill el sistema democràtic.

A més, han enviat «una càlida i fraternal abraçada a tota la ciutadania del Principat de Catalunya i, de manera molt especial, enviam el nostre escalf i la nostra solidaritat a tots els presos polítics i a les persones que s'han vist forçades a exiliar-se, així com als seus familiars i amics».

L'Obra Cultural Balear ha volgut expressar «l'orgull col·lectiu» de pertànyer a la Federació Llull, juntament amb Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural. La Federació Llull és l'entitat civil més potent dels Països Catalans i està presidida per Jordi Cuixart.

Finalment, l'Obra Cultural Balear anima la ciutadania de les Illes Balears «a no deixar-se paralitzar per la por i a mobilitzar-se de manera permanent per defensar els drets civils i la Democràcia i a continuar lluitant per la nostra plena llibertat col·lectiva».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris