algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La UOB reclama ensenyament «laic i en català» arran del conveni signat per Educació amb la Comissió Islàmica

Davant la notícia que Educació ha signat un conveni amb la Comissió Islàmica d'Espanya pel qual un nombre màxim de deu centres docents de les Balears podran impartir religió islàmica el proper curs, la UOB es reafirma en la defensa de l'escola «laica i en català».

«Tal com hem rebutjat la imposició de la religió catòlica a l'ensenyament obligatori i a batxillerat, en aquest darrer cas dictada per la judicatura espanyola en contra del Govern, ens oposam que la religió islàmica s'imparteixi als centres educatius. L'escola ha de transmetre coneixements científics i estimular el pensament crític, mentre que el dogma de les religions s'ha de reservar a l'àmbit personal i familiar. La religió com a fenomen històric, per altra banda, ja s'estudia dins les ciències socials», ha remarcat la UOB.

Denuncien així mateix que el conseller March «dediqui el temps a signar acords públicament amb líders religiosos, mentre no mou un dit davant les xifres alarmants de l'ensenyament en català». Si la Conselleria anunciava el mes de maig que el 45,3 % dels alumnes acaben l'ensenyament primari amb un nivell baix o molt baix d'expressió oral en català, ara la UIB ha informat que només un 77,5 % de les proves de selectivitat s'han fet en català, és a dir 1,5 punts menys que l'any passat i 5,1 menys que el 2014.

La UOB reclama, des de principis de la legislatura anterior, que Educació faci un diagnòstic de l'ensenyament en català, verifiqui el compliment del decret de mínims i prepari els docents per a l'ensenyament amb alumnat no catalanoparlant, tant dins la formació universitària com a la permanent.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni, fa dervers d'un any

Una escola laica demanem els demòcrates, però na Francina vol cafè per a tots, així tots contents, o ella s'ho creu, ara falten els de Jehovà, però tot arribarà. Una política progressista és el que fa falta. Fora la religió del ensenyament i defensa absoluta del català a les escoles i al carrer com a llengua vehicular dels habitants d'aquestes illes, garantint el nostre dret a emprar-la sempre que ho desitgem i sense tenir por que ens maltractin o sancionin com si fóssim delinqüents, però això no sembla que estigui dins les prioritats de la Sra. Armengol, que governa d'acord amb el que ordena Madrid, tant si ens afavoreix als illencs com si no, tant li és. Ella fa i calla, talment sembla sorda i muda si li convé. Na Francina (PSOE) hi guanya amb el seu silenci, nosaltres hi perdem. Un ja la coneix, digui el que digui ella segons quan i a on li convingui, però les seves obres són les que són, per això calla i amaga la mà, perquè sempre hi ha un manat per donar-li les culpes. Vot útil dieu? No, gràcies, ni amb el nas tapat, madò Francina. Ah, i l'oficina aquesta famosa que no acaben d'obrir mai sa la pot guardar dins la butxaca si no hi ha la voluntat del govern d'acabar contundentment amb aquest tracte colonial que patim actualment els illencs i que Francina et. el. volen ignorar perquè no servirá per res més que per entretenir el personal i vostè quedar bé, el qual em temo que així serà.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

¿Quin incompetent?
Aquest Lotero ha provocat un problema.
Ja ha demostrat la seva incompetència. Donar-li un
càrrec, lo que se diu impulsar-lo cap amunt i lateralment.
Se mereix una vicepresidència, de lo que sigui.

Valoració:0menosmas
Per A.M., fa dervers d'un any

La religió a les escoles fa la funció d'emulsió, dins la que se dissolveixen els principis actius d'una determinada política.
I normalment, aquests principis actius son molt tòxics i utilitzen la via de la improntació i del troquelat, perque explicats obertament i a persones adultes i conscients, no cuallen perque fan feredat

Valoració:5menosmas
Per La veritat, fa dervers d'un any

Fora totes les religions de les escoles. Era d'esperar, que els musulmans també exigíssin el dret d'ensenyar l'Islam. I ben aviat les altres confessions religioses podran exigir ensenyar també la seva religió, perque també en tenen dret, i tot el pressupost educatiu s'en anira en pagar als que ensenyen religions i no quedara res per a les assignatures de veritat.
A la escola s'hi va a aprendre i no a resar.
Ja varem tenir suficient religió els que anavem a escola en temps de Franco, i francament, jo encara no sé si me predicaren la doctrina de Crist o la de la Falange, i durant molt de temps me vaig pensar que Primo de Rivera era un sant màrtir al que se li pidien fer novenesi demanar coses, encara que mai concedís rez. Així que vius i ungles.

Valoració:13menosmas
Per Joan M. Gelabert, fa dervers d'un any

I fora la religió de les escoles!!!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris