nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

El jutjat confirma que el Govern no pot assistir a l’acte de conciliació entre Jupol i l’editorial Comanegra per ‘On és l’Estel·la?’

A més d’interposar el recurs procedent, el Govern ha contactat amb el sindicat de la Policia espanyola Jupol, per a informar-los dels motius de la seva absència a l’acte de conciliació del pròxim 25 de setembre arran de la publicació del còmic satíric ‘On és l’Estel·la?’. El Govern ha reiterat el seu «respecte per la feina de les forces i cossos de seguretat, absolutament necessària per al manteniment de la seguretat pública», i ha lamentat que s’hagin pogut sentir «ofesos» davant el contingut d’aquesta obra.

El Govern ha volgut mantenir aquest contacte donat que com a administració no podrà ser present a l’acte de conciliació entre Jupol, l’editorial i l’autor, Toni Galmés, previst per al proper dia 25 de setembre, atès que, com recull la legislació processal i com ha confirmat el Jutjat de primera instància nº 15 de Palma, l’Administració no pot ser citada a actes de conciliació.

El passat 12 de juny l’editorial Comanegra es va assabentar, a partir d’un article del diari Ultima Hora, que la policia amenaçava amb interposar una querella criminal contra les parts implicades en la publicació per tal de censurar-la.

«Els arguments que el sindicat va exposar per tirar endavant la denúncia, els vam desmuntar en una nota de premsa que vam emetre el mateix dia 12», explica Comanegra. El sindicat també denunciava la subvenció de 1.000 € que el llibre va rebre per part de l’Institut d’Estudis Baleàrics i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern. Una ajuda totalment regular, donat que l’autor és mallorquí, i que des de l’IEB varen defensar argumentant que les subvencions es basen sempre en criteris purament tècnics, mai polítics.

El còmic ‘On és l’Estel·la?’ va rebre una subvenció de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) l’any 2018 per a fer possible la seva primera edició. Aquest tipus d’ajuts per a publicacions s’atorguen en base a criteris tècnics objectius establerts en les bases, que són públiques. Alguns d’aquests criteris són que l’obra original sigui d’un autor natural o resident a les Illes Balears o que l’editorial hagi previst fer difusió a l’exterior.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No saben que els pagam noltros, fa dervers d'un any

Els que han de demanar perdó son les forces de seguretat, no els que només relatenels fets.
Si no volien crítiques,que no ho haguéssin fet.

Valoració:6menosmas
Per La podrem llegir quan volguem, fa dervers d'un any

Tanmateix l´Estel·la únicament narra els fets objectivament.
I els agradi, o no és així i tenim l´Estel·la per recordar-nos-ho.

Valoració:6menosmas
Per nineta, fa dervers d'un any

Per uns dibuixets així, com se posen ? O és que no han vist les imatges gravades de l´1-O i que volten per tot arreu ?
Ací hi ha alguna cosa que em quadra.

Valoració:8menosmas
Per Passant d'ells, fa dervers d'un any

Quina porqueria de govern.
Son uns marionetes de Madrid i de les forces d'ocupació (i no de seguretat).

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris