cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

El 77,7% dels exàmens de selectivitat es contestaren en català

A les proves de selectivitat del mes de juny, el 77,5 dels exàmens s'han contestat en llengua catalana. Aquests resultats suposen un descens d'1,5 punts respecte dels resultats del curs passat. Del 2009 ençà els valors oscil·len al voltant del 80% (l'any 2014 va arribar al 82,6%, el valor més elevat).

En aquest còmput es tenen en compte els exàmens en què s'utilitza el castellà o el català per a respondre, amb l'excepció de les proves de llengua catalana, de llengua espanyola i de llengua estrangera. L'11,8% dels alumnes no han contestat cap examen en llengua catalana (excepte el d'aquesta matèria). El 38,5%, els hi han contestats tots (excepte el d'idioma estranger i el de llengua espanyola). La resta d'alumnes (49,7%) han contestat alguns exàmens en català i els altres en castellà.

Els alumnes de Menorca continuen essent els que usen més el català en els exàmens (96,0%); des del 2005 es mantenen en un ús que supera el 90%. A Mallorca aquest valor és del 76,8%, tot i que hi ha una diferència considerable entre els resultats dels centres de Palma (68,0%) i de la resta de Mallorca (89,2%).

Els alumnes d'Eivissa i Formentera usen el català en el 67,5% dels exàmens; en aquesta àrea la reducció de l'ús del català arriba fins al 20 punts. La diferència en aquesta illa es produeix sobretot pel retrocés de l'ús del català en els centres privats i concertats: del 45,80% d'ús del català en els exàmens del 2018 s’ha passat al 22,88% d'enguany (en els IES, en canvi, els valors pràcticament són els mateixos: 87,40% el 2018 i 86,28% enguany).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Emigrante, fa dervers d'un any

Ese 22.3% debería ser enviado a campos de reeducación forzada.

Valoració:0menosmas
Per M, fa dervers d'un any

La immensa majoria dels que protesten en contra del Catala no arriben a fer les proves de Selectivitat. I en la majoria dels casos tampoc no acaben la Secundària.
La catalanofòbia esta compost per un vint per cent de feixisme, un trenta per cent de ganduleria, i un cinquanta per cent de curtor.

Valoració:6menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Es un consol, després de veure tantes agresions per parlar en català. Si som persistents, ho aconseguirem.
Per cert, la Cayetonta Avariada de Tontedo, diu que es vol tornar a presentar com a cap de llista a les eleccions de Catalunya. Be, doncs a aquesta no li demanarem que entengui el català, (parlar-lo ja es considera feina inútil) total, pel temps que es quedarà... està disculpada i ja la dono per despedida.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris