cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

GOB demana al Consell que no es creïn més places turístiques en els nuclis antics de Felanitx i Portocolom

163607

El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) s'ha manifestat aquest dimecres en contra que es facin més places turístiques en els nuclis antics de Felanitx i Portocolom.

Des del GOB, s'han expressat així en la Ponència Tècnica d'Urbanisme del Consell de Mallorca en relació a les al·legacions presentades contràries a la modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Felanitx que «pretén exonerar l'índex d'intensitat turística les establiments d'interior i la delimitació dels nuclis antics de Felanitx i Portocolom».

Segons han informat, el GOB va presentar el 6 de setembre al·legacions a la modificació puntual del PGOU de Felanitx que fa referència a la possibilitat d'augmentar places turístiques en els nuclis antics de Portocolom i Felanitx, una proposta que «ja ha rebut més de 2.000 al·legacions ciutadanes en contra i que va motivar una concentració de rebuig el passat 17 d'agost a Portocolom».

Aquest dimecres, en la ponència tècnica d'ordenació del territori i urbanisme, s'ha informat en relació a l'informe que ha de realitzar el Consell mentre duri la suspensió de llicències derivada de l'aprovació inicial del Pla d'Intervenció d'Àmbits Turístic (PIAT).

Els tècnics del Consell han donat compte als membres de la Ponència del contingut de l'informe, que «es manifesta favorable a l'exoneració» de l'índex d'intensitat turística encara que no en la delimitació dels nuclis antics per «no estar prou justificada».

Davant això, des del GOB han manifestat el seu posicionament contrari a l'exoneració de l'índex d'intensitat turística en els establiments d'interior, tant en el nucli de Felanitx com Portocolom, que tindrà com a conseqüència, en la seva opinió, «un increment del nombre de places turístiques, que no s'ha avaluat ni quantificat», en uns àmbits, «especialment Portocolom, ja totalment saturats i amb problemes greus» de mobilitat, clavegueram, disponibilitat de recursos hídrics, etcètera.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pensa-t´ho, fa dervers d'un any

Ai Pagesa de Sa Fon t... i deu ser que tens molt a guanyar amb les places turístiques a llocs emblemàtics, no?
Jo de tu, proposaria fer-ne al cementeri.Així estaries ben animat quan t´hi duguessin.

Valoració:-1menosmas
Per Puden, fa dervers d'un any

Ho demanam tots els que tenim seny!
Ja hi residiran els que en volen crear!
En fugiran com el dimoni de la creu!

Valoració:0menosmas
Per Sa pagesa de Sa Font, fa dervers d'un any

Guillem, tant fa si me creus com si no me creus, me vaig fer soci a l'any 1984 i durant uns anys vaig ser un soci ben actiu. Però tot això no té cap importància.
El que sí que té importància és que el centre de Felanitx cada dia està més buit i abandonat (malgrat els esforços dels darrers anys), amb més habitatges i casals en estat de ruïna.
Una prohibició absoluta dels hotels d'interior com la que entenc que pretén el GOB la veig totalment contraproduent per a la conservació dels valors patrimonials dels nuclis antics en general i molt especialment en el cas de Felanitx.
Guillem, tenim punts de vista distints: cap problema. Però a estimar Mallorca no me guanyes, pot ser m'empatis, però no me guanyes.
A Palma per Es Trenc jo ja hi era, a Santanyí per Cala Mondragó (1985 i 1989), a Sant Llorenç per Sa Punta de n'Amer (1985), a Artà per Sa Canova (1988) , a Palma per Cabrera, etc.
Estim Mallorca tant com l'estimava o més, però per tot un seguit de motius he deixat d'estimar el GOB (pacte de ciment i altres) , supòs i esper que tenc dret a manifestar-ho.

Valoració:3menosmas
Per guillem, fa dervers d'un any

@ Sa pagesa de Sa Font. No me crec el que dius i que te donis de baixa del GOB després de 25 anys de ser soci. Tants d'anys essent soci del GOB, donen molt per poder estimar Mallorca i els seus equilibris, urbà, territorial i mediambiental. Amb 25 anys, ja hauries de saber que "sense límits no hi ha futur" i que les coses que no compartim en el GOB, també es poden discutir i repensar sense cap problema.

Valoració:5menosmas
Per Sa pagesa de Sa Font, fa dervers d'un any

"El Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) s'ha manifestat aquest dimecres en contra que es facin més places turístiques en els nuclis antics de Felanitx i Portocolom".
En el cas de Felanitx no se poden crear MÉS places turístiques d'hotel d'interior perquè NO N'HI HA NI UNA.
GOB, opin que cada vegada vos passau més de frenada.
Estic content d'haver-me donat de baixa després de més de 25 anys essent soci perquè heu agafat una línia amb la qual massa sovint ja no me sent identificat..

Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris