nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
10°

La UOB exigeix a Educació que impedeixi la ingerència de l'extrema dreta a les escoles

La Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, davant la sol·licitud presentada pel partit d'extrema dreta Vox al Parlament per a entrar als centres educatius i vigilar, interrogar i fiscalitzar els docents, exigeix al Conseller d'Educació, Martí March, que impedeixi aquesta ingerència inadmissible en la nostra tasca professional. «Reclamam una actuació immediata perquè el simple anunci de la irrupció de 'Vox' als centres ja ha provocat un gran malestar i indignació dins la comunitat educativa. Només ens faltava aquesta! Recordam que segons el reglament del Parlament de les Illes Balears, el Govern pot denegar als diputats la visita a determinades dependències per raons fonamentades».

Així, han remarcat que els centres educatius es regeixen per un projecte educatiu aprovat per la comunitat escolar, i han de complir la legislació vigent sobre currículums i la llengua d'ensenyament, que estableix que s'ha d'impartir com a mínim la meitat de les matèries en català, la llengua pròpia de les Balears. «Si un grup parlamentari vol informació sobre com ho duen a terme a un determinat centre educatiu, es pot dirigir al Departament d'Inspecció Educativa. El que no consentirem és que un grupuscle franquista vengui a muntar dins les escoles i instituts un espectacle propi dels comissaris polítics estalinistes o la Gestapo, que interrompria i distorsionaria el normal desenvolupament de les classes», han explicat.

La UOB també ha aprofitat per a recordar que el 45,3 % dels alumnes de 6è de primària tenen un nivell baix o molt baix de català oral, segons estadístiques de la Conselleria, i que fa quatre anys que reclamen un diagnòstic de l'ensenyament en català, la verificació del compliment del decret de mínims i mesures de formació en matèria lingüística per als docents i futurs mestres d'escola.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ecs!, fa dervers d'un any

Que s´hagi de demanar una cosa així diu molt poc dels polítics. S´hauria d´haver evitat a la primera!

Valoració:0menosmas
Per arruix, fa dervers d'un any

L´EXTREMA DRETA REPRESENTA EL FEUDALISME, i no és bo involucionar. FEIXISTES, ARRUIX.

Valoració:6menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Ni socialistes ni cap partit sucursalista ens pot defensar de protegir els nostres drets. Ara és l'oportunitat de votar als partits de casa nostra que no ens vinguin amb doble intenció. Planteu cara en els mitings electorals i feu-los comprometre a actuar pel pais. Sembla que l'interès d'alguns és fomentar el desencís de la gent i que la participació sigui tan baixa com puguin. La millor solució és votar a qui cadascú cregui que farà millor la feina atenent l'experiència dels que ja han estat al govern i la seva actuació per solucionar les necessitats i els despropòsits que hem viscut, sense cap resultat positiu.

Valoració:6menosmas
Per No passaran, fa dervers d'un any

No els haurien de deixar entrar, perque per llei les clases estan protegides.fins i tot de la policia.
Si els deixen passar, llavors voldran també inspeccionar centres de salut i hospitals per veure els historials dels pacients, a la Agència Tributària per veure les nostres declaracions de la Renda, Patrimoni i d'empreses en cas de tenir les, a Tràfic per veure les multes, i tota la nostra intimitat quedaria en mas d'aquest individus.
I tanmateix, si els deixen entrar a escorcollar les classes i no troben res sospitos, amb tantes mentides i acusacions falses com amollen continuament, no és un judici de valor pensar que s'inventaran irregularitats que no existeixen per crear problemes i donar mala fama a ñes miñlors escoles.
No just no tenen dret a ficar se dins les aules, si no que la seva presència és perjudicial per a la bona marxa deles classes i a més, seria deixar los creuar el Rubicó per accedir a les dades personals de tothom, que en cas de que la extremíssima dreta agafas més poder, se podria utilitzar per fer molt de mal a la ciutadania.
Els més majors recordam com quan el 23-F, els sindicats i partits polítics cremaren els registres dels seus afiliats perque, en cas d'haver triomfat els colpistes ( aquests si que ho son) no els represaliàssin, com havia passat amb Franco.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris