algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

Formentera elaborarà una zonificació sobre espais aptes que permetin implantar energies netes

El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha destacat aquest dimecres a Formentera la necessitat que el Consell elabori una zonificació específica que delimiti els espais aptes per a instal·lar infraestructures que permetin avançar en la implantació de les energies netes a l'Illa.

Yllanes s'ha reunit amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer. En la trobada s'ha abordat la situació de la central elèctrica d'Es Ca Marí. El Govern ha recordat que actualment, a més de la turbina dièsel d'emergència instal·lada en 1999, hi ha vuit grups electrògens que funcionen a l'estiu per a atendre la demanda elèctrica.

Des de l'Executiu han reconegut que són «conscients» de les molèsties per soroll i fums que sofreixen els veïnats d'Es Ca Marí i, per això, treballa per a revertir aquesta situació. «L'aposta per les energies renovables a l'illa de Formentera ha de ser ferma, a més de respectuosa amb els valors paisatgístics», han afirmat.

Quant a la zonificació, la seva redacció és «imprescindible» per a desplegar el canvi de model energètic que persegueix el Govern. «Si no es combat el canvi climàtic i no es canalitza la transició energètica, no hi haurà paisatge per a protegir».

Formentera pot ser, a més, la primera de les quatre Illes a sofrir les conseqüències a causa de la seva idiosincràsia, segons ha matisat Juan Pedro Yllanes. A més, ha destacat que Formentera és una de les «apostes» de la legislatura per a la Vicepresidència del Govern i així, la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius treballarà per a minimitzar la triple insularitat que viuen els formenterencs.

Per a això impulsarà mesures que descentralitzin l'acció de govern en relació a la promoció i protecció del comerç emblemàtic i del petit comerç, i també al desenvolupament de la innovació empresarial i industrial de l'Illa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris