algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 13°
16°

Les Balears presenten la major taxa de criminalitat de l'Estat espanyol

04-09-2019

Les Balears presenten la major taxa de criminalitat de l'Estat espanyol durant els darrers 12 mesos amb 68,4 infraccions penals per cada 1.000 habitants censats i es col·loca molt per sobre de la mitjana estatal que se situa en 46,6 infraccions per cada 1.000 habitants.

Segons ha informat aquest dimecres la Delegació del Govern espanyol a les Balears en un comunicat, així ho indica el Balanç de Criminalitat del segon trimestre de 2019 publicat pel Ministeri de l'Interior espanyol.

A més, aquesta xifra suposa un augment d'1,8 punts a les Balears respecte al trimestre anterior (66,6) i de 3,2 punts respecte al conjunt de l'any 2018 (65,2).

Des de la Delegació apunten que les Balears han liderat històricament aquest indicador, pel fet que la taxa de criminalitat es calcula en relació a la població censada a les Illes, «sense tenir en compte la presència d'una gran població flotant per la seva condició turística».

Així, segueixen a les Balears amb els índexs més elevats Melilla (66,1), Catalunya (63,5), Madrid (60,7), Ceuta (55) i el País Valencià (47).

Respecte a la tipologia de delictes, disminueixen els robatoris de vehicles (-14,1 %), els robatoris amb força en domicilis i altres instal·lacions (-11,6 %), els homicidis dolosos i els assassinats (-33,3 %), en passar de tres l'any anterior a dos.

Per contra, augmenten les temptatives d'homicidis dolosos i assassinats (+ 83,3 %), en passar de 12 a 22, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual (+ 36,3 %) i els segrestos (+ 200 %), en passar d'un a tres a l'any.

Per illes, Eivissa ha registrat una taxa de criminalitat de 91 infraccions per cada 1.000 habitants, el que suposa un increment de dos punts respecte al mateix període de l'any anterior.

Mallorca ha registrat el major augment amb 68 infraccions penals per cada 1.000 habitants en els darrers 12 mesos, el que suposa un creixement de 3,3 punts.

Per la seva banda, Menorca amb un taxa de criminalitat de 38,5 i Formentera amb una taxa de 49,9, han registrat un creixement de 2,7 punts respecte a l'any passat.

Pel que fa als municipis amb més de 30.000 habitants de les Balears, es produeix un descens de la taxa de criminalitat a Marratxí (-0,6), i augmenta a Llucmajor (+6,4), Palma (+3), Santa Eulària des Riu (+2,3), Eivissa (+2), Manacor (+1,9) Inca (+1,6) i Calvià (+0,9).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nacionalista Mallorquí, fa 6 mesos

Pens que hi ha una clara correlació entre els nivells de població extrangera i el nivell de criminalitat.

Madrid, Catalunya, Ceuta i Melilla o les pròpies Balears son les comunitats autonomes de l'Estat que lideren els indexs d'immigració, i curiosament aqui també apareixen com les regions amb més criminalitat. Es casualitat o potser hauriem de fer un pensament?

Aqui a Balears tambe ho veim. Mallorca i Eivissa son les illes amb menys autòctons, i els graus de població immigrant son molt significatius en zones urbanes.El Resultat? Les dues illes superen amb gran diferencia Menorca i Formentera en proporció de crims. Això mateix ho podem veure en els municipis on proliferen certes poblacions.

Els fets parlen per si sols. Hem de deixar de ser politicament correctes i veure el món per com es realment, i es que no totes les cultures son iguals i no totes tenen el mateix grau de civisme, per això i per raons socioeconómiques, quanta més immigració, més inseguretat. La sol.lució? Hem de frenar la immigració si volem que les futures generacions creixin en un entorn saludable.

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris