nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín:
12°

Els militars espanyols i de l'OTAN es despleguen a Menorca

Imatge d'un exercici de les tropes espanyoles.

dBalears/Arxiu

Menorca acollirà aviat exercicis militars a la base de Sant Isidre. En total, uns 800 militars dels exèrcits de l'OTAN es desplegaran a l'illa per a dur a terme l'exercici Trident Jackal 19.

Tota la maquinària militar que s'utilitzarà arribarà aquests dies a l'illa i l'exèrcit espanyol ja ha mostrat imatges dels contenidors.

Aquestes pràctiques militars són semblants a les que es varen realitzar el maig de 2014 amb el desenvolupament de l'exercici Trident Jaguar 14.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per tonietlo, fa dervers d'un any

Més en broma que en serio, però asusta sa rumorologia, que El Toro acull un dels darrers llocs per comunicar-se en s'hivern des dia després. Algo aixís com una xarxa de comunicació peculiar i segura, amb es continent i Amèrica. Que usa infrarroig proper i reflex en atmosfera.... Uuuu esper que no siguin mals auguris... Als anys seixanta hi havia molta por social pel cataclisme nuclear. Que no passi de ser curiositat eh?

Valoració:1menosmas
Per balearium, fa dervers d'un any

Yo quiero un ejercito catalino

Valoració:1menosmas
Per goikua, fa dervers d'un any

Fa 3 anys quan varen estar varen esquilmar de tortugues mediterranies tota la zona, son uns depredadors que no tenen sentit de preservar la natura la natura. els comanaments que duien als baixells varen ser conscients i no va passar res, aquesta vegada tornaran a desapareixer decenes o centenars de tortugues que se les enduen a dins els petates fins a la peninsula...no hi ha dret...no tenen cap dret a vindre a les illes a reventar els paratges naturals que tenim costa molt de preservar-los i s'ens exigeix molt als menorquins per fer-ho perque despres vinguin aquests desalmats i amb els vehicles i altres practiques ses fiquin per alla on els hi roti

Valoració:5menosmas
Per exercit, fa dervers d'un any

En el proyecto de Constitución catalana, de septiembre de 2017, en su art. 22 se habla de las fuerzas armadas. En otros textos, se sugiere que su ejército debería estar compuesto por unos 22/26.000 militares, dentro de la estructura de la OTAN.

Este ejército (y no quiero hacer comparaciones con el de Pancho Villa, al que muchos han acudido), no tendría armamento nuclear. Hombre. Algo es algo.

Valoració:-4menosmas
Per Troya, fa dervers d'un any

I si fossim un cavall de Troya que obrís les portes a als anglesos o alemanys? No ens podria anar pitjor del que estam ara, no?

Valoració:3menosmas
Per @Catalunya Insular, fa dervers d'un any

Millor ser independents, però per ser propietat i esclaus dels ñordos, valdria més ser ciutada d'U.K.

Valoració:7menosmas
Per Biel, fa dervers d'un any

"1923: La nostra parla
La nostra parla era una societat presidida pel maonès Joan Mir i Mir, el qual havia escrit el 1917: "Per part meva, crec necessari dir-vos en primer lloc que estic del tot conforme que la nostra parla no és més que una petita variació de la llengua catalana, i em pens que tots arribarem a comprendre que som catalans, fills dels que varen prendre Menorca als moros i dels qui han anat venint d'aquelles hores ençà.

Catalans som i en bon català acabaran per escriure tots aquells que vulguin fer-ho així com toca". El desafiament no seria fàcil i sorgirien polèmiques per part d'aquells que defensaven el castellà. Però Joan Mir i Mir tenia les coses ben clares."

(Miquel Ferrà i Martorell, dBalears, 8-2-2012)

Valoració:2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

«Menorca és catalana, genuïnament catalana (…) [i cal] enfeinar-nos en la tasca, àrdua és ver, però també bella i justa de la catalanització radical de la nostra illa. (…) Advinguda la República, que no pot ésser altra que federativa, ens cal tombar els ulls vers la història i regenerar-nos com a poble lliure. (…) Res d’Estat Balear, res de provincianisme. Volem ser catalans, tot essent menorquins, com en són els empordanesos, els rossellonesos, els mallorquins mateixos. (…) Si Menorca és una regió catalana ha de seguir una política catalana.» Joan Timoner i Petrus, Menorquit (1931)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:4menosmas
Per transcriptor ||*||, fa dervers d'un any

«Seria profitós que ens posàssim d’acord per cercar un apropament vers aquells sectors que aspiren al reconeixement de la nacionalitat catalana a la que nosaltres pertanyem d’ençà que Menorca fou conquerida pels catalans». Tudurí Garcia (març de 1931)


http://blocs.mesvilaweb.cat/balutxo/?p=258699

Valoració:4menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@ Ostiar, mira nen, l'exècit català, també hi és encara que no t'ho expliquin. No el busquis en forma de personal que juguen als soldadets, perque no és la nostra feina ni la volem però be que ens ho cobreu i a sobre, obligatòriament sense negociacions. Per què no aneu a Perejil a fer el perejillo?

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris