muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
14°

UOB celebra que la Conselleria comenci a rectificar el cessament d'interins

Unió Obrera Balear, sectorial d'Ensenyament, celebra que la Conselleria d'Educació «hagi començat a rectificar la decisió de cessar tots els interins substituts a 30 de juny». I també expliquen que «Segons hem pogut saber, hi ha casos de substitucions de tot el curs escolar que a dia d'avui no han estat cessats i han cobrat i cotitzat el mes de juliol. Estam pendents de conèixer si l'agost rebran el mateix tractament».

L'UOB reclama a la Conselleria que «exposi públicament quina és la seva línia d'actuació per evitar discriminacions i confusions, atès que no aplica la mesura a totes les substitucions encara que hagin fet més de 5'5 mesos de feina, a diferència d'abans de les retallades».

Des del mes de gener UOB Ensenyament ha facilitat més d'un centenar de models de reclamació als interins afectats, i a finals de juny va registrar escrits a Educació en nom del sindicat contra aquests «cessaments improcedents».

UOB Ensenyament recorda que va votar en contra del «fals cobrament de l'estiu en forma de la indemnització actual a la Mesa Sectorial d'Ensenyament de 10 de juliol de 2018» i afirma que «si aleshores el sindicat que ara fa públic que 'tramita recursos' ens hagués fet costat, la Conselleria s'hauria trobat amb l'oposició de més de la meitat del vot ponderat de la part social».

La reclamació presentada a la Conselleria d'Educació exigeix que «cessi a 31 d'agost els interins que fan substitucions de tot el curs». El cessament a 30 de juny «repercuteix al salari, cotització i mèrits per experiència laboral, vulnera el principi d'igual feina, igual remuneració, establert a la Directiva 1999/10/CE de la Unió Europea, suposa una reculada dels drets laborals i ens retorna a les retallades de 2012» segons el sindicat.

Cal recordar que la contractació dels interins els mesos de juliol i agost era una de les reivindicacions de la vaga indefinida de l'Assemblea de Docents, que va contribuir a la derrota del PP de José Ramón Bauzá i al canvi de Govern.

UOB també reclama que es modifiqui la llei 6/2018 de forma que «si el titular de la plaça es reincorpora passat el 30 de juny, se cessi el substitut a la data de la reincorporació i no abans» i diu que es reserva el dret a recórrer als tribunals «si les nostres reclamacions no són ateses».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa dervers d'un any

És una bona notícia que la UOB se sumi al carro de l'STEI en defensa dels docents: hi guanyam tots!

L'any passat la Conselleria ja va haver d'acceptar totes les impugnacions que va preparar l'STEI, tot i les burles d'algun sindicat gelós...

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris