algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 18°
18°

L'OCB demana el vídeo del control pel qual va passar la treballadora de l'aeroport de Palma que va denunciar discriminació lingüística

L'Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat a Aena la publicació del vídeo del control de seguretat pel qual va passar Paula Rotger, la treballadora de l'aeroport de Palma que ha denunciat un cas de discriminació lingüística per part d'un guàrdia civil ja que estan convençuts que es demostrarà la seva versió.

En una roda de premsa, al costat de l'afectada, el president de l'OCB, Josep de Luis, s'ha oferit també per fer una campanya conjunta amb la Guàrdia Civil i la Policia espanyola per a defensar els drets lingüístics dels ciutadans de les Balears.

Paula Rotger va denunciar el passat 25 de juny, que un Guàrdia Civil l'havia maltractada pel fet d'haver-s'hi dirigit en català. Com a conseqüència d'aquella denúncia, ara s'enfronta a dues denúncies de la Guàrdia Civil, una davant l'Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) i una altra davant la delegació del Govern espanyol a les Illes Balears.

Rotger va explicar a dBalears que «estic disposada a arribar fins al final. Fins que es demostri la veritat» i recorda que «al punt on es varen produir els fets, hi ha càmeres de vídeo, per tant serà fàcil comprovar la veritat» i va afegir que «hi ha molts de testimonis del que va succeir».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Monipeni, fa dervers d'un any

S'hauria de fer una campanya per a l'aprenentatge del català a les Illes que doni valor a la llengüa i tots els medis possibles per publicitar-la a la tele, radio i premsa.

Valoració:0menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

Venjança de la Guàrdia Civil cap a la denunciant de discriminació lingüística: multa de fins a 225.000 euros. (aquest diari).
I si ella té raó demostrable, li pagarà la GC aquesta mateixa indemnització? o la pagarem tots plegats per alló de la responsabilitat civil subsidiaria de l'estat? que en justicia, l'haurien de pagar ells dels seus pressupostos, sino, la pagariem nosaltres dues vegades. I no ens descuidem que si aquesta quantitat és certa, és descomunalment desproporcionada en base als fets

Valoració:1menosmas
Per No hi ha dret, fa dervers d'un any

No just han ofès i maltractat a na Paula. Han ofès i maltractat a tota la bona gent poble que estima lo seu.

Valoració:8menosmas
Per remigio III, fa dervers d'un any

Ca cop els notem més la ma de ferro i el guant de "trilero".

Valoració:6menosmas
Per Pots pensar!, fa dervers d'un any

@Mateu. Això voldria el forasteramen i el gonellum, però les Illes Balears son nostres. I la prova és que quan hi ha una mala època econòmica, els de fora als que tan els ofen la nostra llengua, cultura, i fins i tot noltros mateixos, s'en tornen al seu poble i tornen quan ja s'ha compost per tornar treure beneficis, perque no estimen aquesta terra.

Valoració:6menosmas
Per Marina, fa dervers d'un any

Paula, tens un bon coratge. Som milers els que et donam suport. No ho dubtis. Força!!!

Valoració:15menosmas
Per mateu, fa dervers d'un any

Es que Balears es pareix més a Múrcia i Andalusia que a Catalunya, País Basc, Galícia, Navarra i País Valencià.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris