lluvia ligera
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
12°

Venjança de la Guàrdia Civil cap a la denunciant de discriminació lingüística: multa de fins a 225.000 euros

162003

Paula Rotger, treballadora d'una empresa que opera a l'aeroport de Son Santjoan de Palma, va denunciar que el passat 25 de juny, al matí, va ser víctima d'una discriminació per raó de llengua per part d'un agent de la Guàrdia Civil.

Rotger va presentar una denúncia davant l'Administració de Justícia, en la qual explica els fets ocorreguts aquell dia, a una zona de control, on hi havia guardes de seguretat i agents de la Guàrdia Civil. Va explicar que un dels agents li havia dit, entre d'altres coses: «a la autoridad se le habla en español» i, també, «o me hablas en español o no pasas».

Dues setmanes després Rotger va rebre, al seu lloc de feina, la visita de dos agents de la Guàrdia Civil, que li varen notificar en persona (diligència absolutament innecessària) que se li havia presentat una denúncia per «infracció a la normativa sobre navegació aèria».

Els agents de la Guàrdia Civil amb TIP V71246G i R00364F acusen Paula Rotger d'haver-se negat a ser escorcollada per una vigilant de seguretat i d'haver escapat del control i haver fugit d'una «zona crítica de seguretat de l'aeroport».

Els guàrdies proposen que Rotger sigui castigada amb una sanció administrativa en base a la llei de Seguretat Aèria 21/2003. Segons aquesta norma, les sancions poden ser d'entre 90.001 a 225.000 euros.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

"...dos agents de la Guàrdia Civil, que li varen notificar en persona (diligència absolutament innecessària)"

Per a intimidar

Valoració:3menosmas
Per Marc, fa dervers d'un any

Per què no l'afusellen, ja de pas? Aquestes multes són desproporcionades sota qualsevol circumstància.

Valoració:7menosmas
Per Pau, fa dervers d'un any

@victor david sainz sierra:Abans de comentar contrasta totes les versions i així no quedaràs en ridicul amb el teu comentari catalanofòbic.
L´Albert Ribera si que es va saltar el control i no el van pas multar i no vaig llegir cap comentari teu en contra.

Valoració:10menosmas
Per Nicolau Camps Bosch, fa dervers d'un any

En tot cas, qui ha posat en perill la seguretat del aeroport ha estat precisament la pròpia Guardia Civil tota vegada que deixa passar a algù que no podia fer-ho. La G.C. està allà , i per això la pagam, per no deixar passar a qui no te l'autoritzaciò corresponent. Mai per anar a cercar-la desprès per dir-li que ha passat de manera irregular. Vui pensar que no es jna motocicleta que ga passat a 120 km hora devant la qual es perillòs posar-si.

Valoració:7menosmas
Per al·lot, fa dervers d'un any

Una injustícia així no s´ha de tolerar. Massa vegades ja han passat casos semblants. S´hauria de denunciar immediatament en els tribunals europeus. Volem justícia, no injustícia.

Valoració:11menosmas
Per Maria, fa dervers d'un any

Cómo va cambiando la versión, aunque esta última es la más cercana a la verdad. Y la multa de 200.000€ es para empresas o personas jurídicas. A ella la sancionan con 400€ por saltarse el control de seguridad. Y no por el catalán. Por dios, quitaros de una vez la venda de los ojos y mirar más allá.

Valoració:-14menosmas
Per Sebastià, fa dervers d'un any

@victor david sainz serra, noi tú deus treballar en la redacció del BOE. No sé a on vius però et puc assegurar de que no t'en enteres de res. Pots buscar altres publicacions, que no en trobaràs cap que ho negui i com a molt, no en parlaràn, que és com dir que quien calla...
Et recomano que busquis "80 exercicis de comprensió de la lectura" que veig que et fa falta.

Valoració:10menosmas
Per P, fa dervers d'un any

Aquest país cada dia te més de dictadura i menys de democràcia.
De llibertat d'expressió i drets humans, res.

Valoració:21menosmas
Per guillem, fa dervers d'un any

Policies i Guardia Civils monolingües, no haurien de poder fer feina a territòris bilingües.

Valoració:30menosmas
Per Què volen aquesta gent?, fa dervers d'un any

Hem de fer qualque cosa perque aquesta companya vegi que no es, troba sola.
Per començar, se podria obrir un compte i fer aportacions per ajudar la a pagar la multa.
Perosupos que sapque encara té temps per presentar al.legacions a aquesta proposta de sanció i recurs quan sigui ferma.
No hi ha dret a que te considerin un delinquent, gairebé un terrorista, just per parlar la llengua de la teva terra a la teva terra.
I tanmateix, per molt que ens multin i ens castiguin, no lograran que les Illes Balears siguin Las Islas de Castilla, com el gonellum pretén fer nos creure que erem a la Edat Mitjana.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris