algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Iniciativa per demanar que l'Ibsalut enviï les comunicacions als pacients en català

Un ciutadà mallorquí, de Manacor, ha llançat una iniciativa des del seu perfil de Facebook per reclamar a l'Ibsalut que enviï les comunicacions per SMS, en català.

El model de queixa que proposa és el següent:

«Expòs:

Que en totes les ocasions en què he estat citat per SMS per visitar un especialista a l'Hospital de Manacor he rebut la informació escrita en castellà.

Que la darrera vegada vaig queixar-me d'aquesta situació al Servei d'Atenció al Pacient de l'hospital esmentat i em varen aconsellar que tramitàs la reclamació per mitjà d'aquest portal telemàtic.

Que, segons l'Estatut d'autonomia, la llengua catalana és la pròpia de les Illes Balears i té, juntament amb el castellà, caràcter d'idioma oficial.

Que la Llei de normalització lingüística a les Illes Balears empara el dret dels ciutadans de ser atesos en català pels organismes públics.

Sol·licit:

Que totes les comunicacions que m'enviï a partir d'ara l'Hospital de Manacor o qualsevol organisme dependent de l'Ibsalut estiguin escrites en català.

Que l'Ibsalut es comuniqui de manera genèrica en català amb els pacients i només utilitzi el castellà amb qui ho demani expressament i per escrit».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant! (L'autèntic), fa dervers d'un any

Aquest infeliç roba els niks a la gent, però encara protesta perque continuam emprant lo després de la seva apropiació indeguda.
Deu estar ben avorrit...

Valoració:1menosmas
Per dic, fa dervers d'un any

@i tant:Si tan et molesten els catalans "ancha és Castilla"

Valoració:6menosmas
Per No hi ha excusa, fa dervers d'un any

Si troben que aprendre Catala és perdre el temps, haurien de ser coherents i també pensar que anar a viure a un país o a una comunitat autònoma i no voler assimilar la seva llengua i la seva cultura encara és més pèrdua de temps més grossa.
I als d'aquí, que se pensen que si destrueixen Mallorca seran uns grans espanyols, no just son uns mals mallorquin si no també uns pèssims espanyols.

Valoració:7menosmas
Per a voure, fa dervers d'un any

Si vius a la messeta, o en ses verals sí.

Valoració:4menosmas
Per White-bearded Gay Friendly, fa dervers d'un any

Me falta una barba ahí.
Qué está pasando?.

Valoració:0menosmas
Per Maria, fa dervers d'un any

A mí me ocurre todo lo contrario: solicito que me contesten en castellano y siempre es en catalán....¿Montó una plataforma para esto? Y sí, conozco los dos idiomas, por eso me da igual.

Valoració:-8menosmas
Per i tant, fa dervers d'un any

… y en chino mandarín. Me figuro que en Mallorca hay más chinos que catalanes. Que, por cierto, hay demasiados.

Valoració:-8menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any

Mare de Déu. Encara estam amb aquestes? Aquestes coses se reivindicaven l'any 1985! Ara s'hauria de fer una altra plataforma per obligar Ib3 a respectar la llei de normalització lingüística. Aquests d'Ib3 sí que és ver que passen de tot.

Valoració:12menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Totalment d'acord.
I ho sol.licito també per l'hospital de son espases.

Valoració:10menosmas
Per Toni, fa dervers d'un any

Gràcies, companys! Lluitadors, forts, plens d'esperança.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris