muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

El Col·legi d'Arquitectes de les Balears se suma a la declaració d'emergència climàtica

El Col·legi Oficial d'Arquitectes de les Balears (COAIB) s'ha sumat aquest dimarts a la declaració institucional d'emergència climàtica i ambiental, en la qual es compromet a establir i reforçar, dins del seu àmbit d'actuació, les mesures que siguin necessàries per a frenar l'escalfament global i que l'arxipèlag sigui una economia de baix impacte ambiental i competitiva d'aquí a 2050.

Segons han informat, en el document, aprovat durant la sessió plenària de juliol pel Consell Superior dels Col·legis d'Arquitectes d'Espanya (CSCAE), els arquitectes consideren necessari reconèixer la magnitud del desafiament que representa l'escalfament global i qualifiquen «d'importància cabdal» adequar l'hàbitat construït per a frenar-lo.

El president del Cscae, Lluís Comerón, ha subratllat que donar resposta als desafiaments que representa l'amenaça climàtica és «un compromís ineludible de l'Arquitecturai, així mateix, una exigència ètica».

Per part seva, la degana del Coaib, Marta Vall·Llosera, ha manifestat que s'està davant un «canvi de model», per la qual cosa s'ha d'emprendre «un camí cap a la reparació del medi urbà, cap a una planificació urbana no expansiva».

En aquest sentit, el Caib creu important transmetre i fer partícip a la societat dels compromisos i els principis de bones pràctiques respecte a la sostenibilitat i el canvi climàtic que varen quedar reflectides en el cicle de debats 'Objetius COAIB'.


Com a accions concretes, el Coaib considera necessari potenciar la rehabilitació dels edificis existents, generalitzar l'ús de materials de baix impacte ambiental, augmentar l'eficiència energètica de les instal·lacions i l'autogeneració d'energia, monotorizar el consum de recursos, reduir el consum d'energia no renovable i reduir la petjada ecològica de les noves edificacions, entre altres aspectes.

Així mateix, el Cscae i els Col·legis d'Arquitectes d'Espanya, entre ells el Coaib, declaren que posaran el seu «coneixement i la seva experiència» al servei de les Administracions públiques, en general, i del Ministeri per a la Transició Ecològica, en particular, per a «treballar coordinadament en polítiques públiques que aportin solucions innovadores en els camps de l'urbanisme i l'edificació».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Castella mos roba", fa dervers d'un any

"Com a accions concretes, el Coaib considera necessari potenciar la rehabilitació dels edificis existents, generalitzar l'ús de materials de baix impacte ambiental, augmentar l'eficiència energètica de les instal·lacions i l'autogeneració d'energia, monotorizar el consum de recursos, reduir el consum d'energia no renovable i reduir la petjada ecològica de les noves edificacions, entre altres aspectes."

Lo que proposa el Coaib ès lo que se diu "paños calientes",
se hi pot afegir: anant suprimint las edificacions i poblats que estiguin per davall de una cota de 5 metros del nivell de la mar, i continuant cotas de 10, 15, 20, ... fins a 60 metros.
Per si no se sap, Sineu antigament era port de mar, i l'espai dels poblats com Palma, Alcudia, sa Pobla, etc. estava cubert per la mar. A un futur Palma pot desaparèixer del mapa, com ho ha fet diversas vegadas.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris