lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
15°

Augmenta un 33 % el nombre d'habitants de les Balears des del 2000

Les Balears han guanyat des de l'any 2000 un 33,5 per cent d'habitants, només superat per l'augment de persones a Guadalajara, que ha guanyat un 53,8 per cent, Almeria i Girona, mentre que més del 60 per cent de municipis de l'Estat i 13 províncies perden població, segons un estudi que analitza la despoblació.

Així, la població a nivell estatal ha augmentat un 15,4 per cent des de l'any 2000, però aquest creixement contempla una dispar evolució demogràfica a nivell municipal ja que el 63,1 per cent dels municipis i 13 províncies han perdut habitants.

Els pobles de 1.000 o menys habitants, que representen el 61,5 per cent del total de municipis de l'Estat, són els que més han patit el desplaçament d'habitants i actualment només concentren al 3,1 per cent de la població. Per contra, gairebé el 80 per cent de la població viu en municipis de més de 10.000 habitants.

L'envelliment i el creixement vegetatiu negatiu, derivats de la sortida de persones joves en edat de treballar, fan que la despoblació persisteixi i sigui un procés que va més enllà del flux de població de les zones rurals a les urbanes.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Matar la gallina dels ous d´or, fa dervers d'un any

Estau dispoisats que els mallorquins evolucionem i se´ns suprimeixi una cama?
Perquè amb una en tindrem prou. L´altra no hi cabrà a una illa petita. Hauríem d´informar els que vénen que ja la duguin amputada des dels seus llocs d´origen.

Valoració:0menosmas
Per Forma part d'un pla, fa dervers d'un any

Envien gent cap aquí, per fer nos desaparèixer als balears com a pobles. I si la majoria és mala gent i sembren el kaos, encara molt millor.

Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

En es cas de Balears, ses dades s'haurien de desglossar per illes; ses Pitiüses pateixen un impacte per s'augment de població com a mínim el doble que ses altres illes

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris