cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
23°

Li desmunten la maleta i l'identifiquen per parlar català al control de l'aeroport de Menorca

161279

Nou cas de discriminació per raó de llengua. Aquesta vegada es va produir a l'aeroport de Menorca el passat divendres.

Al control de passatgers, un guàrdia de seguretat de l'empresa Trablisa va demanar de qui era una maleta. Un jove li va contestar «de ma mare», el vigilant va respondre de mala manera que no l'entenia i, a continuació, va desmuntar tota la maleta.

Aleshores, s'hi va acostar l'agent de la Guardia Civil número M83296L que va identificar el jove, perquè, segons ell, havia «faltat al respecte» al vigilant. L'agent li va dir, segons explica el jove, que tenia «la deferència d'entendre'l», ja que «no tenc cap obligació legal» de fer-ho.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

No sé si és una asenada, però no es podria tenir una certa organització de tal manera que si passen fets com aquest hi hagués un sèrie de grups de reserva d'intervenció ràpida a qui acudir, no sé, grups que fessen guàrdia en es aeroports, per exemple, i ses víctimes no estarien tan totes soles?

Valoració:4menosmas
Per La veritat, fa dervers d'un any

Si és que contractes a una forastereta o forasteret per despatxar a la teva tenda, i a la primera ocasió en que gires la esquena , ja t'ha fotvt qualque venta, per parlar malament o ignorar a qualque client o fins i tot fer lo fora, només perque parla en Català.
Molta d'aquesta genteta se sent llegitimada per maltractar i humil.liar als mallorquins, ja que porta una enveja i un odi cap a noltros, que desestabilitza tota la nostra població.
I des de l'1-O aquest mal ambient s'ha incrementat.

Valoració:3menosmas
Per 125, fa dervers d'un any

Comensau per S'ULTIMA HORA. 125 anys imprimint en "llengo forastera", com diuen mes abaix. Pero callau com a morts.. Sabeu que si piulau mes de la compta no sortireu a sa foto.

Valoració:-1menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

És hora que el govern comenci a ACTUAR davant aquestes discriminacions.
Si no ens volen entendre, que demanin trasllat a una comunitat monolingüe.
I aquí sel's ha de exigir que no tenguin res contra el català (com a mínim), i també l'entenguin.

Valoració:19menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Molta gent es pensa que són fets aïllats o que no cal generalitzar, però aquesta gent innocent no sap o no vol saber que el 99% dels casos no es denuncien per motius diversos (no volen problemes, no volen perdre temps, etc.) . Per tant, que sapigueu que l´aniversió al català és
molt generalitzada, molt més que el basc o el gallec , per exemple. Ja no diem dels altre idiomes munidials que són contemplats com simpàtics pels espanyols.

Valoració:35menosmas
Per Idò sí., fa dervers d'un any

Exercir es nostres drets, en això de poder parlar a la nostra illa la nostra pròpia llengua, moltes vegades duu problemes, i molta de la gent que viatja, o compra, o ha de menester alguna cosa de l'Administració es sotmet a la humiliació de parlar la llengua forastera per evitar més humiliació i molèsties diverses sobrevengudes. Sembla que això serà inevitable mentre no tinguem la independència o no ens posem d'acord la majoria dels illencs per a evitar aqueixs abusos.

Valoració:33menosmas
Per viatger, fa dervers d'un any

Estaria bé saber si aquell agent tampoc entenia l´anglès. Tots sabem que a Ñ hi ha molta incompetència, en tot.

Valoració:28menosmas
Per Ze veu massa clar, fa dervers d'un any

Els forasters inadaptats i part de nouvinguts, aprofitant tot el que ocorreix amb el Procés d'Independència a Catalunya i de com tracten las autoritats espanyoles als catalans, han decidit emprar tota la seva mala baba contra els balears pee tractar d'expulsar nos de la nostra casa.
Així ho agraeixeen.

Valoració:27menosmas
Per Sergi, fa dervers d'un any

És increïble que passin aquestes coses. I és increïble que posin personal per atendre a la gent, que no sàpiga català. Això demostra el que estimem i respecten la nostra llengua els nostres governants. Ells diran que no és de la seva competència, però hi podrien posar més esment.

Valoració:29menosmas
Per totrecursos, fa dervers d'un any

Per què a Balears hi ha més discriminacions lingüístiques que a Catalunya i fins i tot al País Valencià?

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris