algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 11°
13°

Una associació de la Guàrdia Civil es mostra «perplexa» per la denúncia per discriminació lingüística a l'aeroport

El presumpte cas de discriminació lingüística es va produir aquesta setmana a l'aeroport de Palma.

Arxiu

La Secretaria Provincial de l'Associació Professional de la Guàrdia Civil, Justícia Guàrdia Civil (Jucil) de les Balears ha mostrat aquest diumenge el seu «estupor» davant la denúncia d'una treballadora de l'Aeroport de Palma a un agent de la Guàrdia Civil per un presumpte cas de discriminació lingüística.

«Ens crida poderosament l'atenció l'interès mostrat en la difusió de la notícia per part d'organitzacions alienes al cas, és evident que es tracta d'una denúncia amb clara connotació ideològica que pretén complicar encara més, si cap, la ja de per si mateix difícil tasca dels agents», han assenyalat des de l'associació.

Així mateix, Jucil ha assenyalat que «troben a faltar» el «suport» de la institució de la qual l'agent forma part i han avançat que l'associació ha posat els seus serveis jurídics a la disposició de l'agent denunciat.

«Des de Jucil advoquem per deixar que la justícia actuï sense cap mena d'ingerència per a resoldre una qüestió que afecta merament a l'àmbit particular dels implicats», han resolt.

Cal recordar que aquesta setmana passada una treballadora de l'aeroport de Palma va presentar una denúncia contra un agent de la Guàrdia Civil del control de seguretat per un presumpte cas de discriminació lingüística.

En la denúncia presentada, la dona explica que els fets van ocórrer després de passar per l'arc de seguretat una segona vegada, quan la dona es va acomiadar de l'agent en català «donant-li les gràcies» i que el Guàrdia Civil es «va exaltar molt» i li va dir que «a l'agent de l'autoritat se li parla espanyol o no s'entra».

Per part seva, l'Obra Cultural Balear (OCB) va reclamar a la delegada del Govern a Balears en funcions, Rosario Sánchez, que instés a la direcció de la Guàrdia Civil a realitzar una investigació «a fons» amb les actuacions disciplinàries que puguin correspondre.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jbm, fa dervers d'un any

És hora de començar a dir ses coses pes seu nom: Colonialisme NO. Visca sa lluita anticolonialista contra es nacionalisme espanyol madrilenyocentrista.

Valoració:3menosmas
Per Au, fa dervers d'un any

Jo estic perplex de la seva perplexitat, no hi puc donar passada, tan desconectats estan de la seva propia existencia? Jo no vull que me guardi un amnesic dels darrers cinc minuts. Quina por!

Valoració:16menosmas
Per Alex, fa dervers d'un any

Vaja, la GC només mou el cul quan s'hi implica una institució. Doncs ara que el sancionin, per cap de fava.

Valoració:18menosmas
Per ciutadà català, fa dervers d'un any

Que els tricornis s´hi comencin a acostumar. El poble vol que se´l respecti i no pas que continuadament se´l oprimeixi. Això és el que haurà d´ací en endavant. Qui no ho vulgui acceptar que se´n vagi. Aqueixa és la realitat.

Valoració:18menosmas
Per Lluís, fa dervers d'un any

Això és el pa de cada dia, i no pararan fins que ens abaixem els pantalons, demanem perdó per parlar català i canviem d´idioma. Llavors ens miraran amb cara de superioritat i pensaran em guanyat a aquesta colla de catalans de merda. Perquè això no passi hem de ser independents.

Valoració:22menosmas
Per Menys perplexitat, idò, fa dervers d'un any

Idò menys perplexitat, perque quan un empleat públic no fa bé la seva feina i maltracta als ciutadans, el més normal és posar li una denúncia i que sigui amonestat o sancionat, perque no se torni a repetir. No veig perque els guàrdies civils haurien de ser una excepció, perque ben igual que els altres treballadors públics, estan per servir als ciutadans i a aquest servei no el fan de manera gratuïta.

Valoració:23menosmas
Per De què anam?, fa dervers d'un any

Però com pode estar a la lluna? No m´ho crec. Perplexos? Si no s´hagués fet mai... però tots sabem que ho han fet moltes vegades.
A qui es pensen que enganen?

Valoració:21menosmas
Per teresa, fa dervers d'un any

Ens diuen maleducats per intentar comunicar-nos en la nostra llengua, però no són ells els maleducats que venen de fora i no tenen ni la deferència d'intentar aprendre-la? Realment, no aprendre la llengua del lloc on estàs destinat té una connotació ideològica, la del colonitzador... així que no em vengui amb lliçons...

Valoració:23menosmas
Per Aixòno és seriós, fa dervers d'un any

S'obliden amb massa frequència, de
que els catalanoparlants TAMBÉ els pagam el sou. I. de que son aquí per detindre a TOTS els delinquents, inclosos el ultres i neonazis, no per fer de policies polítics i lingüístics, maltractant a la bona gent, just perque no els agrada l'idioma que parlen.

Valoració:22menosmas
Per Tot el suport a la treballadora, fa dervers d'un any

I dic jo a la GC que s'alarma per la connotació ideològica de la denúncia: És evident la clara connotació ideològica de l'agent a l'increpar amb molt mala educació la treballadora. O sigui, que la GC pot fer atacs d'odi amb connotació ideològica i nosaltres no podem denunciar el seu abús d'autoritat?

Valoració:58menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris