cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

El GOB demanarà actuacions per a limitar la pressió humana sobre les Balears

La Junta Directiva Interinsular del GOB reunida a Menorca ha acordat sol·licitar accions significatives amb la finalitat de posar límits a la pressió humana sobre Balears, reduint les places turístiques amb la fórmula 2x1 buscant eliminar places obsoletes, així com reduir la pressió turística i la contaminació produïda pels creuers i els avions.

L'objectiu de la trobada era tractar qüestions que afecten l'arxipèlag de manera transversal, tals com la massificació turística, els residus, la transició energètica i la necessitat de cercar un model econòmic més sostenible.

«Diferents indicadors, informes internacionals i dades locals mostren alguns aspectes que requereixen ser abordats amb emergència per part del conjunt de la societat i de les institucions», han informat aquest dilluns des del grup ecologista.

Enfront del nou escenari polític, els representants del GOB de les diferents illes sol·licitaran també actuacions per a desclassificar els territoris en perill de ser construïts com els que no tenguin drets urbanístics consolidats, els que limitin o incloguin Àrees Naturals d'Especial Interès (ANEI) o els situats en primera línia litoral.

Així mateix, reclamaran l'establiment i aplicació de mesures que frenin l'especulació urbanística, així com l'aplicació de les noves normes de protecció ambiental sobre la posidònia, els residus, la transició energètica i el canvi climàtic.

«Exigirem que siguin dotades de recursos humans i tècnics de manera suficient», han assenyalat des de l'organització abans de recordar que el decret de posidònia requereix una vigilància efectiva.

Finalment, exigiran que les noves construccions tendeixin a l'impacte ambiental nul en relació al consum d'aigua, energia i materials constructius, així com la revisió del sistema fiscal amb criteris ecològics i la descarbonització de l'economia.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per No en el meu nom pots, fa dervers d'un any

Mira, jaume.
Defensar els drets fonamentals de les persones no és polititzar el GOB i els llaços grocs no son cap pardaladeta.
Te sona la "llibertat d'expressió"?
Potser a tu algun dia també t'hauran de defensar els drets..... Si la cosa segueix així.

Valoració:1menosmas
Per Jaume, fa dervers d'un any

Molt be, teniu tota sa raó. Una cosa, no polititzeu es Gob ni ses vostres reivindicacions. Qualsevol persona de qualsevol ideologia pot estar-hi d'acord.Deixau-vos anar de llacets grocs i altres pardalades.

Valoració:-3menosmas
Per Ofegats, fa dervers d'un any

Els qui vénen han de ssesbre que hauran d´alçar un peu com els flamencs. Aquí no hi cabem tots. I ja no han de venir. Els hotelers que se´n vagin a obrir hotels a les noves zones turístiques: Grècia, nord d´Àfrica... si són tan betzols de deixar-los fer.

Valoració:5menosmas
Per No hi cabem, fa dervers d'un any

Si no limitam el nombre de residents matarem a les nostres illes.
La gent que ve aqui a cercar se la vida consumeix recursos, però Hisenda no ens torna suficients doblers, per cubrir la despesa que suposen, ni la natura ens dona d'altres en quantitat suficient, com per exemple l'aigüa.
A més, aquesta gent també necessita vivendes, pel que s'ha de construïr i construïr a unes illes on ja no queda espai urba lliure pel que s'han de requalificar els espais rústics per fer los cases, i ja estam a punt de colapsar.
I com que , dia si i dia també, veim com molts de nouvinguts aprofiten que els donen un treball de cara al públic i l'utilitzen per menysprear, insultar i fer fora dels seus locals a la gent nostra, només perque tenim una cultura i una llengüa que ells menyspreen, que pensen que és perdre el temps assimilar les i que per això, se sumen a les forces malèfiques que volen esborrar del mapa el nostre patrimoni cultural, no queda més remei que no acceptar a la gent que ve per millorar o per caprtitxo i només s
ajudar en primera instància als casos de vida o mort
Pero no s'hauria d'admetre ni als espanyols, malgrat la Constituciô digui que poden fer l'pu a on els hi dóni la gana.
També diu que tenim dret a tenir una bona casa, un bon treball i a fer referéndums, i ja veis

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris