cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
14°

Les Balears disposaran de 9,1 milions d'euros addicionals dels fons europeus

Aquesta setmana s'ha celebrat una reunió del Comitè de Seguiment del Programa Operatiu (PO) FEDER.

CAIB

El Comitè de Seguiment del Programa Operatiu (PO) FEDER de les Illes Balears 2014-2020 s'ha reunit aquesta setmana a Palma, amb els objectius d'examinar l'execució i els avanços de les actuacions destinades a la transformació del model productiu, i impulsar una economia que faci un ús més eficaç dels recursos i que sigui més verda i competitiva.

Durant la trobada, tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, s'ha donat a conèixer que la Direcció General de Fons Europeus balear ha autoritzat una inversió de quasi 175 milions d'euros, és a dir, un 68,8% de l'import total assignat al PO. A més a més, la inversió executada fins a finals de desembre de 2018 ha suposat més de 65 milions d'euros, dels quals ja se n'han justificat 32 milions, cosa que ha permès complir amb la senda financera establerta i garantir la plena absorció dels fons assignats.

Els representants de la Direcció General de Fons Europeus del Ministeri d'Hisenda i de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea han valorat molt positivament el treball efectuat pel Govern en el compliment dels objectius fixats per a 2018 i, per aquest motiu, les Balears disposaran de 9,1 milions d'euros addicionals de la reserva d'eficàcia. «Aquest import addicional es destinarà a inversions en TIC, energies renovables i infraestructures hídriques i educatives, àrees que han demostrat un millor rendiment en el marc del Programa Operatiu», ha assegurat el Govern.

De fet, els representants estatals i europeus han mostrat la seva «satisfacció» pel compromís de les Balears en la lluita contra el canvi climàtic, que situa les Illes a l'avantguarda a l'àmbit estatal i europeu, ja que «han impulsat projectes i actuacions cofinançades amb fons europeus que contribuiran a la consecució dels objectius en matèria energètica i de mobilitat sostenible».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris