nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

El servei de neteja del litoral recull 11,8 tones de residus des del maig i gairebé la meitat són plàstics

Les barques de neteja han recollit 11.875,99 kg de residus des que va començar el servei de neteja del litoral el passat primer de maig, amb una mitjana de 383,10 kg de residus al dia, en què predominen els plàstics (45,42 %), seguits de fustes (26,15 %) i matèria orgànica (12,53 %).

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient en un comunicat, aquest servei, que presta l'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua), és únic a la Mediterrània i disposa de 30 embarcacions.

Estarà en marxa fins al dia 30 de setembre i la flota d'embarcacions s'ha millorat amb barques propulsades amb gas propà GLP i càrrega solar: té 26 vaixells del tipus virot i 4 de semilitoral.

Per illes, s'han recollit 7,2 tones de residus de la mar a Mallorca, 1,4 tones a Eivissa, 2,6 tones a Menorca i 468,35 kg a Formentera.

A més, s'han atès quatre avisos, tres del 112 i Salvament Marítim, i un de particulars i institucions.

Cal recordar que durant tot l'any hi ha una embarcació a cada illa per a poder intervenir en vessaments a la mar i actuar en moments concrets en què s'acumuli brutícia o per anar a zones de difícil accés terrestre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris