nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La Plataforma Antiautopistes adverteix d'un presumpte ús 'd'escòries tòxiques' a l'autopista Campos-Llucmajor

Demana a la Conselleria de Medi Ambient que investigui els fets. Ni l'Estudi d'Impacte Ambiental ni el de Seguretat i Salut preveien l'ús de residus per fer l'autopista

Imatge de les obres de l'autopista de Llucmajor-Campos.

Plataforma Antiautopista

La Plataforma Antiautopistes ha advertit aquest dissabte que «es podrien estar utilitzant escòries tòxiques procedents de la incineradora per fer les obres de l'autopista Llucmajor-Campos». Segons les entitats ecologistes, «aquests dies hem fet diverses visites a les obres i tot indica que s'haurien abocat centenars de tones d'escòries procedents de la crema de residus».

Tal com han explicat, una vegada consultat l'Estudi d'Impacte Ambiental, es pot comprovar que «no hi ha cap referència a la possibilitat d'utilitzar aquests materials». «Tampoc n'hi ha cap a l'Estudi de Seguretat i Salut, on sols es parla de la possibilitat d'usar terra i asfalt (tom 6è)».

El passat 21 de novembre, la Plataforma ja va demanar per escrit al Consell (a través de l'entitat Terraferida) informació sobre si s'utilitzarien aquests residus a les obres. Mesos més tard, el Consell va contestar l'escrit tot demanant a l'entitat que va fer el requeriment que acreditàs la seva representació, «un subterfugi legal per no haver de contestar la pregunta, que només requeria un simple sí o no, evitant informar sobre les condicions en què es farien les obres si se n'autoritzava l'ús».

Així, la Plataforma demana a la Conselleria de Medi Ambient que intervengui i aclareixi la legalitat d'utilitzar aquests tipus de materials. «Donat que ni l'Estudi d'Impacte Ambiental ni el de Seguretat i Salut parlen de la possibilitat d'utilitzar escòries, la Plataforma demana a la Conselleria de Medi Ambient que investigui el presumpte ús d'aquestes així com informació sobre si aquest ús s'esmenta al Projecte tècnic i al Plec de prescripcions tècniques de les obres».

Tot i que l'ús d'escòries pot ser legal, com preveuen el Pla de Residus del Consell i la nova Llei de Residus, segons els ecologistes, «el seu ús és molt discutible i s'ha de fer sota un control exhaustiu». «Cal demanar al Consell si, d'acord amb TIRME, usa les carreteres, autopistes i altres obres públiques per dispersar arreu de l'illa l'enorme volum d'escòries tòxiques que genera la incineradora de Son Reus», han dit.

«Encara que l'ús d'escòries com a material per a l'obra pública sigui legal, entenem que l'ocultació amb què s'estan duent a terme aquests dipòsits a l'autopista de Campos podria amagar un gravíssim atemptat contra la salut dels treballadors, la salut pública, el medi ambient i les generacions futures. Exigim al Consell transparència, dades i una resposta clara a aquestes preguntes», han sentenciat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

Ja ho sap la ministra Delgado, la que va dir que : «la nostra economia creix un 2,5%, hem reduït el dèficit i el deute per poder invertir en drets socials, invertint i gestionant bé els recursos públics com heu fet a les Balears».
Segurament per dir tot aixó, no ha consultat cap informe per assabentar-se'n.
Es clar que en Fra-Casado tampoc no n'encerta gaires com quan va parlar del rei "que tots haviem votat" o del salari minim de 850 €uros. Només saben parlar del la sagrada unidad de España. (Viva Franco, vaja)

Valoració:1menosmas
Per Preciós, seguim avançant, fa mes de 2 anys

Els xinesos de TIRME volen la seva tallada.

Valoració:1menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Quina vergonya!!! Quin desastre!!! Fento lo mateix que feia el PP!!!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris