algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

L'OCB agraeix al Bisbe «la implicació històrica de l'Església de Mallorca en la defensa de la llengua»

El Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull i el president de l'OCB, Josep de Luis, s'han reunit aquest matí al Palau Episcopal de Mallorca en el marc d'una trobada institucional.

El president de l'OCB ha aprofitat l'ocasió per agrair al Bisbe «la implicació històrica de l'Església de Mallorca en la defensa de la llengua i cultura pròpies», amb especial referència a la tasca duta a terme per destacades personalitats com Mossèn Antoni Maria Alcover (Manacor 1862 - Palma 1932), el Bisbe Josep Miralles (Palma, 1860 - 1947), el Bisbe Jesús Enciso (Gasteiz 1906, Palma 1964) o els Missioners dels Sagrats Cors de Jesús i Maria (MSSCC).

D'altra banda, s'ha traslladat al Bisbe la preocupació de l'OCB amb motiu de l'anunciada necessitat dels MSSCC de cedir la vinculació directa amb el Santuari de Lluc i la seva Escolania.

Per la seva banda, Sebastià Taltavull ha transmès al president de l'OCB un missatge de «tranquil·litat» ja que «és voluntat i compromís del Bisbat mantenir, i fins i tot, si fos possible, enfortir els vincles que uneixen el nom de Lluc amb la defensa de la llengua i la cultura de Mallorca».

El Bisbe ha manifestat la voluntat de l'Església de Mallorca de perseverar en el camí marcat per la Història de defensa de la llengua i la cultura com a elements de «cohesió social i porta d'acolliment de la societat mallorquina».

Els màxims representants del Bisbat i de l'OCB han coincidit en la necessitat de treballar en el dia a dia per la convivència cívica de totes les sensibilitats que conformen la riquesa plural de Mallorca. En aquest sentit, s'han compromès a explorar vies de col·laboració institucional encaminades a materialitzar, amb projectes concrets, la cooperació mútua amb aquests valors compartits.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pera Gil, fa mes de 2 anys

Así están ellos; de cada día menos gente. Sin curas ni vocaciones. Y de monjas, mejor no hablar; cada día cerrando conventos. Cuando yo iba a misa, ésta era en castellano. Había que estar bien con el régimen. Ahora, más de lo mismo. Siempre he creído, equivocado o no, que determinados mestres d'escola i capellans, son lo peor para nuestra lengua. Y no me refiero al catalán. Que yo no lo soy. Ni quiero, ni sé, ni me da la gana.

Por cierto, el tal Sebastián, perejil de todos los guisos, ¿cuándo trabaja?

Valoració:-5menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

No tota l'església de Mallorca ha fet bé a la nostra cultura. La congregació de la puresa ha fet és molt ferotge, nacionalistes espanyolistes radicals. Això no és actuar segons faria Crist.

Valoració:5menosmas
Per Peret, fa mes de 2 anys

Amén.

Valoració:2menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

Realment, l'Esglèsia dels anys franquistes, va fer molt per la llengua i la cultura catalana. Erem els de la JOC, Joventut Obrera Catòlica, els qui rebiem aquest suport i educació tot i que en aquells moments ens semblava tan normal i corrent i que després en fer-nos grans vam anar entenent el gran mèrit dels capellans o sacerdots. Estic parlant únicament de la feina feta en defensa de la llengua i d'oposició als falangistes i que penso que cal doncs, valorar-ho degudament.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris