lluvia ligera
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
12°

L'Eurocambra demana elevar al 55 % l'objectiu de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle per al 2030

La comissió de Medi Ambient del Parlament Europeu ha advocat aquest dimecres per elevar al 55 % l'objectiu de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle per al 2030 en comparació amb els nivells registrats el 1990, davant de la meta del 40 % que té la Unió Europea en l'actualitat.

En una resolució no legislativa, aprovada amb 49 vots a favor, 6 en contra i 6 abstencions, els eurodiputats han advertit que cal augmentar l'ambició actual per poder aconseguir en 2050 una economia europea sense emissions de gasos d'efecte hivernacle.

En aquest context, la comissió europarlamentària ha demanat als caps d'Estat i de Govern de la UE que donin suport a aquest increment del nivell d'ambició durant la cimera que mantendran a Sibiu (Romania) el 9 de maig.

En defensa de la seva postura, els eurodiputats han subratllat que el PIB de la UE creixeria a un major ritme amb escenaris més ambiciosos de reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, encara que de manera desigual entre els diferents estats membres.

A més, han destacat que una transició «justa» cap a un escenari d'emissions netes nul·les podria suposar la creació de llocs de treball sempre que es gestioni «de manera adequada» i donant suport a les regions, sectors i ciutadans que es veiessin més afectats. En aquest sentit, els eurodiputats han demanat tant a les capitals com a la pròpia UE que tinguin en compte l'impacte social que poden tenir les polítiques climàtiques que desenvolupin.

Finalment, ha instat la Comissió Europea a desenvolupar una estratègia industrial amb polítiques que permetin al sector europeu competir amb els seus rivals globals en igualtat de condicions, així com a activar mesures compatibles amb les normes de l'OMC que evitin el risc de «fuga de carboni».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris