algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Ecologistes qualifiquen «d'històrica» l'aprovació de la Llei de residus

'Per una mar sense plàstic' ha qualificat «d'històrica» l'aprovació de la Llei de residus a les Balears en el ple d'aquest dimarts i ha assenyalat que es tracta «d'una llei pionera a l'Estat espanyol que s'anticipa a les noves directives europees que pretenen posar fi als models de fabricació i consum basats en els productes d'un sol ús».

Segons ha informat el GOB, després d'una legislatura «plena de pressions per part de determinats sectors industrials», finalment la primera llei de residus a les Balears ha vist la llum amb la intenció «d'impulsar la prevenció, la reutilització, el reciclatge de qualitat i que els fabricants es facin responsables completament de tots els productes que posen al mercat».

Com a mesures destacades, la llei proposa la prohibició en dos anys dels principals productes d'un sol ús com a bosses, envasos o càpsules de cafè i habilita la reintroducció del Sistema de Dipòsit pels envasos de begudes.

Els representants de les entitats de la plataforma 'Per una mar sense plàstic', que durant l'últim any han donat suport a aquesta iniciativa, s'han felicitat per aquesta fita i han volgut recordar que ara comença la part més important del camí, que és la de posar en marxa tots aquests instruments i mesures.

«Són molts anys de treball de diverses entitats apostant per la reducció de residus i insistint en la necessitat d'una llei que, com la que s'ha aprovat avui, canviï el paradigma d'una gestió de residus basada fins ara en la incineració. És per això que la Llei ve acompanyada del suport de les entitats ecologistes i ambientals de les Illes: Fundació Deixalles, Amics de la Terra, Greenpeace i GOB», ha explicat Margalida Ramis, portaveu del GOB.

Els agents econòmics locals, també han acollit l'aprovació de la llei de manera molt positiva. «Els beneficis ambientals d'aquesta llei són evidents i, des del punt de vista del petit i mitjà comerç, els compartim i impulsem. En aquest sentit, el paper del comerç de proximitat és clau per a ajudar en el procés de canvi d'hàbits del consumidor», ha detallat Jaume Rivera, vicepresident de Pimeco.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris