algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

L’STEI Intersindical demana el cessament del gerent de l’EBAP, «responsable directe de la imposició del castellà»

155657

Dissabte passat, les persones que s’havien presentat al borsí per cobrir interinament llocs de treball del cos superior de l’Administració de la CAIB «varen tornar a comprovar que l’Escola Balear d’Administració Pública menysprea la llengua catalana i promou activament l’ús del castellà en els procediments d’ingrés als llocs de treball de la CAIB, en detriment de l’ús de la llengua catalana». Així ho ha explicat l'STEI Intersindical aquest dijous.

És especialment significatiu que no fa ni un mes que es va aprovar al Consell de Govern un «paper banyat» anomenat Decret 49/2018 sobre l’ús de les llengües oficials.

«Com és ben sabut, la major part dels problemes generats a la prova d’informàtica de les oposicions al cos auxiliar administratiu varen ser per mor d’una traducció al català mal feta de la prova original, redactada en castellà. En aquella ocasió, diverses persones es varen posar en contacte amb l’STEI Intersindical per explicar-nos que els representants de l’Administració recomanaven fer l’examen en castellà per evitar problemes», ha apuntat l'STEI.

Per això, l’STEI Intersindical demana a la consellera Catalina Cladera que cessi el gerent de l’EBAP, Jaime Tovar, «responsable directe de la imposició del castellà a les oposicions i als borsins que es convoquen a la CAIB».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vergonya !, fa mes de 2 anys

Els peninsulars de llengua castellana no aixecaren les Illes Balears, sinó que les Illes Balears els aixecaren a ells, perque aqui menjaven cada dia tres pics i se pogueren comprar una casa i un cotxe i més coses que ni somniaven quan vivien al seu poble de castellanoparlants.
I com que és de ben nascuts ser agraits, però dissortadament no tothom ho és, enlloc d'agraïr a les nostres illes i integrar se per ser uns més de noltros, els fa nosa la cultura, la llengua, la Història i fins i tot noltros, se dediquen a rompre fins i tot la llengua catalana, amb mentides i intoxicacions històriques.
I si tu has d'escriure en la llengua forastera i imposada perque no saps Català, com t'atreveixes a donar lliçons de Filologia i afirmar que el Mallorqui, Menorqui i Eivissenc no son el mateix que el Català?

Valoració:16menosmas
Per Pere, fa mes de 2 anys

Han tardat un poc en demanar-ho, no?

Valoració:7menosmas
Per Vicenç, fa mes de 2 anys

Els "peninsulares" que vingueren a treballar a Mallorca, ho feren sobretot perquè a casa seva no tenien feina, només la misèria que el franquisme els donà. Què té a veure l'idioma en què parlaven? Aquí s'han guanyat la vida i en molts casos, sobradament. Tot això no té absolutament res a veure amb que la nostra llengua, la llengua dels mallorquins, sigui l'idioma català. Cooficial vol dir oficialitat compartida, i l'administració té el DEURE de fer que hi hagi igualtat entre les llengües oficials. Tan senzill i tan difícil de fer entendre.

Valoració:22menosmas
Per pablo, fa mes de 2 anys

Lo que me parece muy fuerte señores es que nos olvidemos que la isla es de mallorquines y no de catalanes y que en los años 70 muchos delos cientos y cientos de hoteles y bares y demás nos ayudaron los peninsulares que hablaban castellano y no catalán, ni tan siquiera mallorquín; les dijeron que trabajaran y punto, sin tener encuenta de donde venían y el lenguaje que hablaban. Y ahora sólo hablamos en catalán. Recuerdo a todos que la constitución dice que el idioma oficial es el castellano y las demás son cooficiales pero se pueden hablar ambas y no solo el catalán.

Valoració:-67menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris