algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Ecologistes acusen el Govern de voler convertir la Marina de Llucmajor en un «gran abocador»

L'Associació en Defensa de la Marina de Llucmajor-Cap Blanc ha rebutjat el projecte de «megaparc fotovoltaic» del Govern i l'ha acusat de «voler convertir la Marina de Llucmajor en l'abocador industrial més gran del Mediterrani occidental».

La portaveu de la plataforma, Maria Antonia Company, ha alertat que el projecte suposaria «la instal·lació de 750.000 metres quadrats de miralls de cristall que equivalen a 170 camps de futbol, la construcció de diverses estacions de transformació i 110 torres de 40 metres d'altura amb cablejat d'alta tensió, tan altes com la Seu».

L'Associació ha assegurat que no està «disposada a quedar-se de braços plegats davant aquesta bogeria i entestament del Govern de tirar endavant un projecte que col·locaria a les Balears en el punt de mira d'Europa per atemptar contra el territori».

«No és necessari sacrificar més territori verge i intacte per a la construcció d'un altre polígon industrial», ha dit Maria Antonia Company, recordant que a les Canàries es varen oposar «amb èxit al projecte d'instal·lació d'un nombre indeterminat de torres d'alta tensió preservant d'aquesta manera el seu fràgil territori insular».

Per això, el col·lectiu culpa al Govern de Francina Armengol directament «de ser el responsable de la destrucció de la Marina de Llucmajor, de la seva riquesa etnològica, agrícola i paisatgística en voler convertir-la en el major abocador industrial del mediterrani occidental».

«És la lamentable herència que va deixar a Mallorca l'exdirector general d'Energia del Govern», ha dit María Antonia Company, en referència a Joan Groizard, actualment director de l'àrea de renovables de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi d'Energia del Govern d'Espanya.

L'associació ha assenyalat que «afortunadament han estat els propietaris de les finques de Santa Sirga i Son Crespi els qui han impedit la construcció d'un altre megaparc en adonar-se que els megaprojectes en tramitació no només destrueixen el medi, el territori i el paisatge, sinó que acumulen en una o dues mans els centres de producció d'energia regant-los addicionalment de subvencions i primes, el real negoci d'aquests nous depredadors».

Per tot això, l'Associació en Defensa de la Marina de Llucmajor-Cap Blanc ha demanat al Govern que «miri cap un altre costat» al Consell de Mallorca i a l'Ajuntament de Llucmajor, que «faciliti la interconnexió amb el sistema elèctric peninsular i cancel·li ja la tramitació dels megaprojectes en curs que tant mal produiran».

«No n'hi ha prou amb tenir bones intencions. Tots els ciutadans són conscients de la necessitat de reduir les emissions de CO2, però això no implica que es puguin plantejar projectes tan invasius com aquest i comparar el seu impacte amb el qual tenen els molins tradicionals del Pla de Sant Jordi», han conclòs.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 2 anys

jbm, Pensar que el Govern Balear pot invertir centenars de milions d'euros en milers de petites instal.lacions de energies renovables repartides per tot el territòri, es pixar fora de test, no hi ha capacitat ni possibilitats de fer-ho. Esperar a que la iniciativa privada de milers de ciutadans i ciutadanes de les Illes inverteixin de manera significativa en renovables, es sommiar truites, ja ho poden fer, no ho fan i no sembla que ho vulguin fer. Mentrestant seguirem cremant milers de tones de carbó africà ò de Colombia, consumirem energia nuclear que ens arribaq pel cable submari i ens carreguem la vida que coneixem del planeta.

Valoració:2menosmas
Per jbm, fa mes de 2 anys

Es gran capital, es neoliberalisme, és partidari de la concentració de poder, no els interessa que hi haja una multitud de petites unitats de producció interconectades, ans que hi haja grans centres de producció que controlin ells directament per a fer-hi negoci i per tenir es control social a partir d'ells. Que PP, PSOE, (i c'S i Vox, ara) són partidaris de sa concentració de poder, ja ho sabíem; per desgràcia, en aquesta legislatura, se'ns ha confirmat que també MES (PSM, Iniciativa.verds) n'és partidari, i s'ens ha aixecat la llebre de si també en són partidaris es de Podemos. Malament ho tenim, es qui som partidaris de ses sobiranies en petit, de sa participació des de les bases, de la igualtat social, de sa riquesa lingüística, cultural, biològica i paisagística del Planeta Terra.

Valoració:0menosmas
Per No hi estic d'acord!, fa mes de 2 anys

No hi estic d'acord! Si volem creixement sostingut hem d'invertir en energies renovables i no pas en el turisme de masses. Com abans prescindim dels combustibles fòsils, millor.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris