cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 29°
29°

El Consell de Mallorca entrega els I Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social

11-12-2018 | Ferran Aguiló

El Consell de Mallorca, a través de l’Oficina de Responsabilitat Social de la institució, ha entregat aquest dimarts els I Premis a les Pràctiques Exemplars en Responsabilitat Social, amb l’objectiu de reconèixer una pràctica socialment responsable, que es desenvolupi en aquest moment i que pugui servir d’exemple, és a dir, de referent i d’inspiració per a l’empresariat.

L’acte d’entrega, que s’ha duit a terme al Teatre Principal de Palma, ha estat conduït per l’actor Pep Noguera que ha posat el seu toc d’humor; i l’actriu, cantant, conferenciant i guanyadora de la segona edició del programa 'Tú si que vales', Miriam Fernández, ha fet una xerrada sobre autosuperació.

La directora insular d’Economia i Hisenda i responsable de l’Oficina de Responsabilitat Social, Cristina Ballester, ha destacat la importància de «l’estratègia i la planificació, així com de l’actitud i dels valors per tirar endavant aquest tipus de projectes».

El conseller d’Economia i Hisenda, Cosme Bonet, ha recordat la tasca de l’Oficina de Responsabilitat Social que es va crear fa un any i l’impuls que volen representar per a l’empresariat aquest tipus de guardons. I ha afegit que «la responsabilitat social no és una política més, ha d'impregnar la nostra acció, ens ha d'implicar personalment, ens ha de permetre canviar la realitat, transformar-la, començant per nosaltes mateixos».

El conseller d’Economia i el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, han estat els encarregats de fer entrega a les persones guardonades de la dotació econòmica del premi, així com d’una petita reproducció de l’artista Marina Ramos amb el logotip dels guardons feta amb pedra de Santanyí i vidre.

Per acabar, el president d’Eticentre, Miquel Àngel Benito, ha estat l’encarregat d’entregar el reconeixement a la trajectòria exemplar, que ha recaigut en el promotor i coordinador durant vint-i-tres anys de la Fundació Deixalles, Antoni Pons.

A l’entrega dels guardons també hi ha assistit la presidenta del Govern, Francina Armengol; la delegada del Govern espanyol, Rosario Sánchez, i la consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, així com representants de les vuit organitzacions que col·laboren amb aquests guardons.

L’acte s’ha pogut seguir en directe a través de la reproducció en línia, a la web d’IB3 i a les xarxes socials, gràcies a l’etiqueta #PremisRSCMallorca18. L’acte ha finalitzat amb un còctel que ha servit Aspas Mallorca.

Persones guardonades per categories

1. Premi a la PE d’un treballador autònom o d’una treballadora autònoma. Dotació econòmica: 9.000 euros. Guardonada: Catalina Guardiola, Catadeplaceta, per Valor de la tradició local.

Finalistes: Marvin Singhateh, per Salubritat com a base de la consultoria i Magdalena Mayol, per l’aplicació Upcycling.

2. Premi a la PE d’una microempresa (menys de 10 treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros. Guardonat: IT Travel Services SL, per Formació social estratègica.

Finalista: Intelligentia Projustitia per Pla d’Igualtat.

3. Premi a la PE d’una empresa petita (menys de 50 treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros. Guardonat: Labo'Life Espanya SA, per Foment del benestar laboral.

Finalistes: Enovam Pro Energy Effiency, SL, per Eficiència i sostenibilitat energètica i Es Ferret Bessó, SL, per Anglès per als més desfavorits.

4. Premi a la PE d’una empresa mitjana (menys de 250 treballadors). Dotació econòmica: 9.000 euros. Guardonat: Cap Rocat Hotel, SL, per Integració laboral inclusiva.

Finalista: Isla Centinela, SL, per Hàbits de vida saludables.

5. Premi a la Pràctica Exemplar (PE) d’un projecte emprenedor. La persona no ha d’haver constituït l’empresa o ha de fer sis mesos, com a màxim, que ha estat creada des de la publicació d’aquesta convocatòria. Dotació econòmica del premi: 9.000 euros.

El jurat ha optat per deixar deserta aquesta categoria.

Reconeixements

- Reconeixement d’una PE d’una entitat del sector públic: Institut Municipal de l’Esport de l’Ajuntament de Palma, per Sostenibilitat en la vida quotidiana.

Finalista: Ajuntament d’Alcúdia, per «Alcúdia per a tots».

- Reconeixement d’una PE d’una empresa gran (250 treballadors o més): Sampol Ingeniería y Obras, SA, per Triple E: empleats/des, empresa i entorn.

Finalistes: Melchor Mascaró, SAU, per Programa Empresa Saludable i Gas y Electricidad Generación, SA. per Creació de valor compartit.

- Reconeixement a la trajectòria exemplar d’una persona, a proposta del jurat: al promotor i coordinador durant vint-i-tres anys de la Fundació Deixalles, Antoni Pons.

Pel que fa al jurat, que ha concedit tant els guardons com els reconeixements, està compost per membres seleccionats per la seva trajectòria i de prestigi reconegut en el camp de la responsabilitat social. El jurat ha estat escollit, de manera consensuada, amb totes les entitats col·laboradores.

Entitats col·laboradores
Els guardons compten amb la col·laboració del Cercle d’Economia de Mallorca; Eticentre; la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca; la Confederació d’Associacions Empresarials de Balears; la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca; la Universitat de les Illes Balears; UGT Balears i CCOO de les Illes Balears.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris