cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
15°

Les Balears i Catalunya comptaran amb un canal conjunt per promoure l'intercanvi cultural

Els ens de radiotelevisió públics de les Balears i Catalunya han signat un conveni de col·laboració amb el qual es crea 'Bon dia TV', un nou canal digital conjunt per promoure l'intercanvi cultural entre aquestes regions amb continguts propis de IB3 i TV3.

El conveni de col·laboració s'ha signat aquest dimarts a la seu de l'Ens Públic de Radiotelevisió de Balears, segons han informat les dues corporacions en una nota de premsa. L'acord també recull noves vies de col·laboració entre els dos ens audiovisuals, en l'àmbit de la producció, edició conjunta, adquisició de drets d'emissió i intercanvi de continguts.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Catalunya Insular, fa mes de 2 anys

Això és allò que més tem Castella i el seu estat imperialista, Espanya: la nostra unió! Perquè de la nostra unió depèn en gran mesura el seu afebliment i decadència definitiva...

Valoració:5menosmas
Per MartiBCN, fa mes de 2 anys

Bona iniciativa perque el que és el govern espanyol segur que no ajudara a promoure cap llengua, historia o cultura que no sigui la seva.

Valoració:9menosmas
Per Sebastià, fa mes de 2 anys

M'agrada veure "gent de la mar" i el programa de cuina que presenta ara no recordo el seu nom però que va de cuina, amb aquella satisfacció amb que mostra els productes i explica la manera de fer-ho, amb gent del camp o d'on sigui i fet alli mateix... em sap greu que hi hagi tantes estones amb l'anunci de "tornam tot d'una"...que vol dir que es fa algun programa que no ens volen deixar veure... m'agrada la iniciativa tot i que ha tardat massa. Espero que duri i no passi com amb la tele valenciana, que va ser cosa PPolitica, és clar.

Valoració:10menosmas
Per Joan Josep Llull, fa mes de 2 anys

"[...]l'ideal fóra adoptar, no ja la forma "Catalunya Gran", sinó senzillament Catalunya, per designar les nostres terres. Ara bé: aquesta aspiració ha d'ajornar-se sine die. Podem preparar les condicions materials i morals perquè, un dia sigui ja factible. I és per això que en certs moments caldria recomanar una cautela esmolada en l'ús de la paraula "Catalunya". Hauríem de fer els majors esforços per reservar-li en el futur aquella amplitud integral. És per aquesta raó que convé emprar sistemàticament la denominació "el Principat"[...] Al cap i a la fi, en tot aquest problema del restabliment d'una terminologia col·lectiva apropiada, la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes ha de ser guanyada a força de reiterar les fórmules escollides i procedents, i a força d'acostumar-nos i acostumar els altres a utilitzar-les d'una manera metòdica. No ens hem pas d'enganyar: es tracta d'una qüestió de rutines. Contra la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble, hem de crear-ne una altra que resumeixi la nostra voluntat de reintegració. [...]"

Joan Fuster, "Qüestió de noms" (1962)

Ara ja és factible, el futur ja és aquí. Tots quants tenim voluntat de reintegració ja hem superat "la rutina creada en els temps de la nostra disgregació com a poble" i, gràcies a tots aquells qui ens han preparat "les condicions materials i morals" perquè ho sigui, de factible, ens hem acostumat a utilitzar metòdicament el corònim Catalunya amb l'amplitud integral que li correspon, això és, de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer. També, empram sistemàticament la denominació "el Principat" per referir-nos a les quatre províncies de la Comunitat autònoma espanyola, dita "Catalunya" per la legalitat estatal ocupant i per tots quants no han aconseguit, encara, "la victòria sobre els anacrònics prejudicis particularistes".

Valoració:5menosmas
Per De Salses a Guardamar, fa mes de 2 anys

"La proposta de Guia recull, així mateix, una llarga tradició d'ús ample del significant Catalunya. Com a exemple paradigmàtic, el mallorquí Gabriel Alomar es referia a tota la Catalunya com a agrupació de la Catalunya continental i la Catalunya insular, tal com recull Gregori Mir en el llibre 'Sobre nacionalisme i nacionalistes a Mallorca'."

(Viquipèdia, article "Digueu-li Catalunya")

Aquí teniu la proposta de Josep Guia:

http://in.directe.cat/documents/digueu-li_catalunya.pdf

Valoració:2menosmas
Per Prou d'excuses!, fa mes de 2 anys

El més bon intercanvi cultural entre les regions catalanes és que arribin els canals respectius a tot el territori nacional. És increïble que a les Balears encara no puguem rebre TV3, Esport3, Catalunya Informació i, a qualque lloc, Catalunya Música.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris