cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
24°

Els ingressos per habitació apugen un 3,5 % respecte a l'estiu de 2017 a les balears

Els ingressos per habitació a les Balears han apujat un 3,5 % entre el juny i el setembre en relació al estiu de 2017. Per tant, es tanca amb un balanç positiu segons el Baròmetre de la rendibilitat i ocupació de les destinacions turístiques espanyoles realitzat per Exceltur.

Segons aquest baròmetre, les Illes lideren els majors valors de RevPar (ingrés per habitació disponible) de la geografia de l'Estat espanyol. Així, Eivissa compta amb 127,36 euros per habitació; Menorca amb 105,69 euros i Mallorca 95,06 euros. Això ha estat així, «per la millora en els preus, propiciada principalment per la inversió en modernització de producte, que va possibilitar els incentius continguts en la Llei de Turisme de 2012».

La capital, Palma, ha experimentat un notable creixement amb 106,2 euros, que suposa un augment del 9,7 % en RevPAR i un increment del 5,4 % en ocupació. A més, destaquen els municipis del nord-est de Mallorca: Santa Margalida (+ 19,9 % en RevPAR i -1,7 % en ocupació), Alcúdia (+ 12,0 % en RevPAR i -1,3 % en ocupació), Muro (+ 4,9 % en RevPAR i + 1,2 % en ocupació).

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ..., fa mes de 2 anys

Em sap greu, Rossend, haver-te de contradir; però, la cosa que se sol veure i sentir massa sovint (p.e. a IB3 Ràdio i Televisió) és l'ús incorrecte del verb apujar. En aquest cas, hi heu caigut també tant el dBalears com tu.


DIEC2:

apujar

3 v. tr. [LC] Fer que (un preu, un sou, etc.) sigui més alt. Apujar els preus. Li han apujat el sou. S’han apujat les tarifes dels transports públics.

["Fer que" és la clau per a entendre-ho]


pujar

4 1 intr. [LC] Pervenir a un nivell més alt, a un grau superior d’intensitat. La marea puja. El baròmetre puja. La febre ha pujat. Els preus pugen. L’euro ha pujat.

["Pervenir" -és a dir "arribar"- és la clau per a entendre-ho]

Valoració:0menosmas
Per Rossend, fa mes de 2 anys

L'enhorabona per la utilització correcta del verb apujar! Lamentablement se sol veure massa sovint el verb pujar. Si en aquest context s'hagués utilitzat incorrectament "pujar", voldria dir que els ingressos han pujat... al segon pis, per exemple.
Recordau que, a banda d'informar, també estau ensenyant lèxic, gramàtica i ortografia.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris