cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
17°

Ecologistes demanaran a Madrid que segueixin la llei pionera de les Balears en gestió de residus

15-11-2018

Un dels representants de la campanya 'Per una Mar Sense Plàstic', Daniel Gálvez, es desplaçarà des de Mallorca fins a Madrid amb bicicleta i duguent una mostra real dels deu productes de plàstic d'un sol ús més abandonats en costes i platges amb la finalitat d'exigir que es deixin d'utilitzar.

Segons ha informat la campanya, les Balears estàn a prop d'aprovar una Llei de Residus que s'està convertint en «tot un referent, ja que defensa els mateixos principis i eines que des de la UE volen engegar-se per acabar amb els productes de plàstics d'un sol ús més abandonats en costes i platges».

És per això que les entitats de la campanya 'Per una Mar Sense Plàstic' volen traslladar aquest missatge fins a Madrid perquè Espanya tengui una postura «igual d'ambiciosa» respecte a aquesta matèria.

«Per a mi és un orgull representar a les entitats i portar aquest missatge simbòlic en forma d'ampolles, taps, bosses, escuradents, embolcalls i altres productes d'un sol ús perquè Espanya segueixi l'exemple del que s'està fent a les Balears», ha declarat Gálvez, que ha recollit aquests residus a la platja de Ciutat Jardí i el Torrent de Mal Pas de Palma.

El viatge ha estat batejat com el #TourSinPlástico i durant tota la setmana vinent, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus, passarà per València, Utiel, Alarcón, Tarancón i Madrid, on Gálvez té previst arribar el divendres 23 de novembre i fer lliurament dels residus que les Balears.

Els representants de l'Aliança Residu Zero lliuraran els residus balears del #TourSinsPlástico al Ministeri de Medi ambient de Madrid per animar als representants estatals a replicar l'exemple balear en tot l'Estat.

Les entitats de 'Per Una Mar Sense Plàstic' han presentat el #TourSinPlástico en la fira de Dijous Bo d'Inca, on durant dos dies han estat acceptant la devolució d'envasos de begudes a canvi de 10 cèntims en la seva màquina de tornada d'envasos i així emular el funcionament del Sistema de Dipòsit, una de les mesures més eficaces inclosa en la Llei de residus balear.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris