cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
22°

El Govern posarà a disposició de les entitats un document que servirà com a protocol d’atenció sanitària a persones trans

El Govern preveu posar d’aquí poc a la disposició de les entitats interessades un document de treball que servirà per establir les bases del nou protocol d'atenció sanitària a les persones transsexuals a les Balears.

Així ho ha anunciat el coordinador de l'IbSalut en la matèria, Oriol Lafau, durant la reunió del Consell LGTBI aquest dimecres, segons ha informat la Conselleria de Presidència. El nou protocol haurà de ser un «marc de referència per al tractament normalitzat de la diversitat sexual i de gènere» d'aquest col·lectiu.

D'altra banda, el Govern ha informat de la reducció de les llistes d'espera de dones transsexuals que estan pendents de la intervenció de canvi de sexe i del futur traspàs de les funcions i serveis relatius a polítiques LGTBI als Consells insulars.

Es preveu que el traspàs es faci efectiu el gener de 2019 i implicarà que cada administració insular assumeixi les polítiques que impliquen més proximitat amb la ciutadania -atenció, accions de suport a la participació social del moviment LGTBI, mesures per a la integració de la perspectiva de gènere i de promoció de la igualtat en l'administració, formació i sensibilització, o activitats de foment-.

Per la seva banda, les Balears continuaran exercint les funcions de coordinació i més generals de sensibilització i formació en polítiques LGTBI. Durant la reunió, també s'han tractat altres temes com la presentació de projectes de les entitats del Consell LGTBI, que han rebut suport del Govern per a la seva realització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris