algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

Ataquen amb ous i obliguen a despenjar l’estelada i la senyera a un veïnat de Palma

Arran de la notícia que ha tret aquest mitjà sobre la publicació que ha fet una veïnada de Palma que es queixava que el seu pis ha patit un atac vandàlic amb llançament d'ous inclòs. Un altre veïnat, Marc V., que residia aleshores a Palma a prop del carrer Alfons el Magnànim, Marc V. ha explicat un altre atac que va rebre ell a la seva balconada. Fet que constata que no és la primera vegada que persones que pengen banderes mallorquines o catalanistes reben aquests tipus d’atacs.

La víctima, ha explicat a dBalears que el mateix dia que arribà al pis, comprà una estelada i la penjà al balcó. «Només tres dies després, ja m’havien llançat els ous». Aleshores, Marc, explica que penjà a la mateixa balconada dues senyeres i l’estelada. «Deu dies després la propietària em va dir que s’havien reunit els veïnats per parlar de les banderes que havia penjat i em demanà que com se’m passava pel cap tenir allò penjat, llavors m’obligaren a despenjar-les. Jo a contracor, vaig fer-li cas...».

El testimoni ha assenyalat que, després de tot, va procedir a penjar la bandera a l’altra banda de la casa, on només els veïnats de davant la veien.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Puta bida, fa mes de 2 anys

La majoria de mallorquins només toleren la bandera d'Espanya, la franquista, la falangista o la tribarrada mallorquina.

Valoració:1menosmas
Per Respondrem, fa mes de 2 anys

Hispanitat és misèria, cultural econòmica i anímica.

Valoració:-1menosmas
Per Juan, fa mes de 2 anys

Que falta de respeto .... en Catalunya puede uno colgar la bandera española sin ningún problema ... allí si se tolera .... ni queman banderas , ni silban el himno .... allí si toleran .... y ya está bien con la gilipollez de que Mallorca es catalana .... ni lo es ni nunca lo ha sido ... hay mucho ignorante que habla sin saber ... Países Catalanes ??? Reino de Mallorca si acaso .... y si somos Españoles ... los fascistas son los que quieren imponer su idea , su idioma .. los que exigen respeto a base de insultos...los que no respetan que otros pensemos distinto...los que queman banderas y luego llaman fascistas a los que quitan lacitos amarillos.... y no aplaudo lo de tirar huevos a una bandera , seria convertirme en uno de ellos.....

Valoració:-5menosmas
Per Lia, fa mes de 2 anys

Com si vol posar una bandera de la Xina popular. Respecte i tolerància!!!! (per què sempre son els mateixos els que no entenen això??????)

Valoració:12menosmas
Per A fregir espàrres!, fa mes de 2 anys

Els agradi o no, els illencs de sempre som catalans.
Que rebatin la història... si poden!
I els mallorquins som més civilitzats que aquests forasters i renegaats que tenen la menjadora a Mallorca i l´embruten!

Valoració:6menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

--Del blog "Etziba Balutxo..." de Bartomeu Mestre i Sureda:

"[...]Jo mateix, nascut a Felanitx, sóc català. Tan català com Pere Oliver i Domenge, com Nadal Batle, com Miquel Bauçà o com Miquel Barceló. Ho som, talment l'algaidí Pere Capellà, en Mingo Revulgo, quan l'any 1935 escrivia: “Jo sóc mallorquí i és la meva glòria/ esser català per la meva història!”. Sóc català, perquè faig part de l'àmbit lingüístic, cultural i geogràfic que abasta la nació catalana[...]"

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/252182


--Paraules de l'escriptor de Consell Joan Guasp en un fragment del parlament que va fer a la nit de les revistes en català (Barcelona, març 2013) i reproduïdes a la pàg. 20 del núm. 232 de la revista "El Mirall" (maig-juny 2013):

"[...] nosaltres, des de les Illes, pensem en la Nació com una unió dels mal anomenats Països Catalans. Això de Països Catalans i de Catalunya, expressat com s'entén ara, no és del tot exacte. Hem de parlar només de Catalunya, però no com el Principat tot sol, sinó que formem Catalunya el Principat, [...], les Illes i el País Valencià. I altres petits territoris [...]. Jo que sóc de la zona del Raiguer, al centre de Mallorca, sóc tan català com els que han nascut a les comarques del País Valencià, la comarca d'Osona o de l'Empordà o qualsevol altra. Tant com un senyor nascut a Sant Just Desvern o a les rondes de Sant Antoni o de Sant Pere. [...]"

Valoració:-2menosmas
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

--Fragment de la "Resposta dels mallorquins" als nostres compatriotes del Principat (10-6-1936):

“Amb la nostra resposta volem fer la triple afirmació d'unitat de sang, de llengua i de cultura; afirmació de fidelitat a una pàtria natural que és la terra on es parla la mateixa llengua. Afirmació que adrecem a la Catalunya de tots els catalans i de tots els temps, que s'estén del Rosselló a València, la del rei En Jaume I i de Ramon Llull. I així responem a la crida que ens és feta, disposats a col·laborar en tots aquells projectes encaminats a consagrar la nostra germanor essencial i la nostra comuna esperança”.


--Antoni Salvà (1932):

«Nosaltres els mallorquins, a grat o a desgrat, no som altra cosa que catalans de Mallorca, i Mallorca no és altra cosa que una illa catalana. Negar la catalanitat de Mallorca és la prova més evident que no es tracta d’altra cosa més que d’una manifesta i immotivada antipatia per Catalunya, que quasi tots acaben per confessar. Els prejudicis no són arguments».

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/258699

Valoració:4menosmas
Per Vergonya, si en tinguéssin!, fa mes de 2 anys

Som mallorquins, no forasters. Per tant la senyera, amb cadtell i sense castell, és la nostra bandera

Valoració:9menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 2 anys

Millor ès encomenar una nova bandera que representi a Mallorca.

Una bandera amb las franjas igual que la castellana (o espanyola) pero on hi ha el color vermell se posa el color verd i on hi ha el color groc se posa el color blanc.

A la franja central de color blanc se posa una creu amb aspa (X) de color blau.

Valoració:-6menosmas
Per Salvador Castells Gironès, fa mes de 2 anys

Atac a la llibertat d'expressió per part del feixisme (franquisme) balear.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris