Habtur Balears, patronal del lloguer turístic, ha mostrat aquest dissabte la seva «preocupació» respecte als requisits «que dia rere dia es van incorporant a la legislació i que posen traves a l'exercici de l'activitat».
En aquest sentit, a Mallorca, el Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics pretén demanar als habitatges una certificació energètica B o C quan, segons el mateix Ministeri d'Energia i Turisme, tan sols en disposen un 1% dels habitatges.
«El sostre de places, acompanyat d'aquests requisits, i juntament amb les baixes definitives, faran desaparèixer el sector en 2 anys des de l'aprovació definitiva, si s'aprova així, del PIAT», ha alertat Joan Miralles, President d'Habtur.
«A les al·legacions presentades ja fa un mes, ja demanàvem la retirada d'aquest requisit. Nosaltres volem contribuir a la millora del nostre entorn, i per això estarem a favor de l'impost de turisme sostenible, perquè és una mesura propositiva», explica Miralles.
«Habtur sempre ha apostat per crear valor afegit, per aplicar mesures mediambientals i per la sostenibilitat. Les diferents administracions compten amb el nostre suport per aplicar mesures ambientals que minimitzin els efectes negatius del turisme i maximitzin els efectes positius, però de cap manera volem que es disfressin de mesura ambiental, requisits encaminats a liquidar el sector», ha sentenciat Miralles.
Entre poc i massa se messure passa. Tot se pot regular.
L'extorsió de les massas, els que vivim aquí, també tenim dret a viure i gaudir de lo nostro, és clar que sí.
Com l'arros quan cou, tot té el seu punt, si te passas s'eixanca, si et quedas curt i surt cruu, no és agradable.
L'equilibri no és fàcil, aixó és efectivament repartir la riquessa, ¿ó és que només hi tenen dret els hotelers, i els grans lobbis ? s'ha comprovat que els hotelers també lloguen habitatges, ¿qui regula aixó ? i els renta cars? i les agèncias? saigo no se perd tote per un lloc.
El lloguer vacacional beneficía a tendas petitas,super mercats,bars i restaurants, espectacles, mercats, i xiringuitos, indirectament a moltes més cosas, i aixó no ho poden dir els hotelers, i mol menys, els de tot inclós.
Se parla molt de "turisme sostenible" i pens que aquest és millor que el de borratxera i "desmadre".
Amés els beneficis se quedan aquí, en gran part, i el de casas i xaléts és turisma de qualitat.