algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

Les Balears suporten uns nivells d'ozó que danyen la salut, els boscs i els conreus

Les Balears suporten uns nivells d'ozó que danyen la salut, els boscs i els conreus, segons l'Informe anual sobre Contaminació per Ozó 2018, elaborat per Ecologistas en Acción.

Des de l'organització han assegurat que el repunt de la crema de combustibles fòssils i el canvi climàtic es troben entre les causes d'un problema que afecta de manera estructural la salut i el medi ambient.

L'informe elaborat per Ecologistes en Acció analitza les dades recollides en 472 estacions oficials de mesurament d'ozó instal·lades a tot l'Estat espanyol, entre elles 18 situades a les Balears.

L'estudi revela que 43.000 persones de les Balears han respirat aire contaminat per sobre de l'objectiu legal i que dues estacions de mesurament d'aquesta zona i la de Menorca-Maó-Es Castell han incomplert l'objectiu legal durant els darrers tres anys.

Així mateix, exposa que l'Agència Europea de Medi Ambient ha estimat en 1.600 les morts prematures a l'Estat espanyol el 2014 per l'exposició a nivells de contaminació per ozó com els registrats a les Balears durant 2018.

Des de l'entitat han explicat que les principals vies d'actuació per a reduir la contaminació de l'aire per ozó a les Illes són la disminució del trànsit motoritzat, l'adopció de les millors tècniques industrials disponibles, la substitució dels dissolvents orgànics per aigua, l'estalvi i l'eficiència energètica i el tancament de les centrals tèrmiques de carbó.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris