algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Es reconeixen oficialment cinc varietats de cirerer de Mallorca

Cinc varietats locals de cirerer de Mallorca (blanca, comosa, del capellà, primerenc d'abril i sarró) han estat reconegudes oficialment pel Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient.

Segons han informat des del Govern, arran del reconeixement oficial de les descripcions de cinc cultius locals de cirerer per part de l'Institut de Recerca i Formació Agrària i Pesquera (IRFAP) de juliol de 2017, el Ministeri va publicar el 20 de setembre el reconeixement oficial .

Des del Govern han destacat que la Conselleria de Medi Ambient, a través de l'IRFAP, treballa en la recuperació de les varietats locals. Fa uns anys es va iniciar un projecte de descripció morfològica i agronòmica, així com genètica, de més de 20 varietats antigues de cirerer.

La investigació s'ha dut a terme juntament amb la finca de Can Montserrat, situada a Estellencs, i el departament d'Hortofruticultura del CITA d'Aragó. El projecte s'ha basat en la descripció tant morfològica i agronòmica com genètica de més de 20 varietats locals, que ha permès identificar les diferents sinonímies entre les nomenclatures prospectades i dur a terme la caracterització dels cirerers.

Per saber més sobre les varietats, es poden trobar les descripcions al web del Catàleg de varietats locals.

A més, per donar continuïtat a la feina de recuperació i caracterització està prevista la plantació de varietats locals de cirerer a s'Hort de sa Menta de Planícia a finals d'enguany, que conservarà en un banc de germoplasma totes les varietats descrites de cirerer a una zona on un temps era tradicional el cultiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris