muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Gent per Formentera celebra l’aprovació que permetrà a l’illa tenir un senador

La formació Gent per Formentera ha celebrat l'aprovació de la proposta de llei relativa a un canvi constitucional perquè l'illa compti amb un senador.

GxF ha rebut amb «gran satisfacció» el suport a la demanda «justa i històrica» ​​de Formentera, una voluntat expressada amb regularitat i amb abundants acords plenaris. Segons han recordat, des que l'illa té Consell propi «ha donat sobrades mostres que, a més d'identitat pròpia, és capaç de gestionar el seu present i treballar per al seu futur i tenir una veu pròpia separada d'Eivissa» a la cambra de representació territorial, sent un «pas necessari i lògic en l'autogovern» de Formentera.

A més, han explicat que la proposta coincideix amb el debat sobre la reforma constitucional, destacant que «sigui quin sigui el calat de la reforma, si l'article 69.3 substitueix un guió per una coma, permetrà a Formentera triar un senador propi i acabar així amb aquesta anomalia en la representació de les Illes a l'Estat espanyol».

Això, han afegit, pot contribuir a la riquesa en el debat sobre quin ha de ser el paper del Senat en el futur i com els territoris nacionals, amb les seves particularitats i necessitats pròpies, han de tenir capacitat de vehicular-les.

Gent per Formentera ha confiat que el camí iniciat aquest dimarts finalitzi amb l'assoliment de comptar amb un senador propi i ha animat els partits al Congrés a que no fallin en la transmissió d'aquesta necessitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris