cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 20°
23°

Ha mort Pau Cateura, catedràtic d’Història Medieval de la UIB

25-09-2018

Aquest dilluns ha mort el doctor Pau Cateura Bennàsser, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de les Illes Balears.

Pau Cateura Bennàsser (Palma, 1949) era llicenciat en Filosofia i Lletres, secció Història General, per la Universitat de Barcelona. Era doctor en Filosofia i Lletres (1981) i catedràtic d’Història Medieval (2002). Va arribar a la UIB l’any 1974 com a professor contractat. El mes de desembre de 1984 va aconseguir la plaça de titular a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UIB, i l’any 2002, la de catedràtic d’Història Medieval. De 2001 a 2004 va ser vicedegà i cap d’estudis d’Història de la mateixa facultat.

Va centrar la seva investigació en la història fiscal i financera de la baixa edat mitjana, i des de feia dues dècades participava en projectes d'investigació finançats pel Ministeri i en dirigia. Va publicar més d'un centenar de treballs, entre llibres i articles, i va dirigir revistes d'història com Mayurqa. També va formar part del Consell Assessor de revistes com Acta Historica et Archaeologica Mediaevalia, Espacio, Tiempo y Forma, o Territori i Societat a l'Edat Mitjana. Participà també en l'elaboració del Libro blanco de la Historia (2004) i va ser membre de la Comissió Organitzadora dels congressos de la Corona d'Aragó.

Alguns dels llibres publicats són: 'Els impostos indirectes en el regne de Mallorca' (Palma, 2006); 'L'administració atrapada...' (Palma, 2008); 'El crèdit i el sistema financer del regne de Mallorca' (Palma, 2009) (com a coordinador). I just ara estava a punt de publicar el llibre 'La crisi baixmedieval a la Corona d’Aragó' (1350-1450), coordinat per ell mateix i per Lluís Tudela.

El dia 30 de setembre s’havia de jubilar com a professor de la UIB, després de dedicar-hi 44 anys de la seva vida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa 11 mesos

Descansi en pau. Rebin el meu condol la seva família, mics i companys .

Valoración:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris