cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

El Parlament demana avaçar cap a un model policial propi de les Balears

La Comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament ha aprovat aquest dimecres una proposició no de llei (PNL) que inclou un punt amb el qual la s’insta al Govern espanyol i al Govern balear a avançar cap a un model policial propi de les Balears.

En concret, aquest punt s'ha aprovat amb vuit vots a favor i les tres abstencions del PP. La proposta havia estat presentada pel PI i l'ha defensat la diputada Maria Antonia Sureda.

El Parlament demana que aquest nou model, «mitjançant el correcte finançament i una millor coordinació entre els diferents cossos de policies, permeta dotar-los adequadament perquè puguen realitzar millor el seu treball, dignificant les condicions en què desenvolupen el seu treball».

A més, la iniciativa també demana al Govern espanyol que millori de manera «immediata» les inversions per a les forces i cossos de seguretat quant a la dotació d'efectius i de mitjans i el manteniment de les seues infraestructures, que «a dia d'avui són completament insuficients per a poder atendre les necessitats de protecció de la ciutadania» a les Balears. Aquest punt s'ha aprovat per assentiment.

En virtut del text aprovat, la Comissió també advoca per la modificació de la Llei de sostenibilitat i racionalització de l'administració local, «que dificulta la dotació i l'estabilització de les plantilles de Policia Local», punt en el qual el PP també s'ha abstengut.

S'enclusa de Ferreries

D'altra banda, la Comissió reunida aquest dimecres també ha aprovat, per unanimitat, una proposta no de llei de Més per Menorca que insta al Govern espanyol a donar compliment abans del 31 de desembre de 2018 al protocol d'intencions signat en 2015 entre el Ministeri d'Hisenda i el Govern, segons el qual s'ha de garantir el finançament del Centre d'Interpretació de la Reserva de la Biosfera de S'Enclusa de Ferreries.

Més per Menorca va presentar la proposició arreplegant la petició de l'Ajuntament de Ferreries, que ja havia presentat una moció amb la finalitat de recuperar la inversió. Es tracta «d’una dotació pressupostària de 7 milions d'euros que es va perdre per la mala gestió i falta de convicció del PP», segons la formació menorquinista.

Els ecosoberanistes han assenyalat que el Consell Insular de Menorca ja té presentat un avantprojecte per a poder fer realitat la instal·lació del Centre d'Interpretació de la Reserva de Biosfera, però està a l'espera del finançament.

La proposta del Consell de Menorca consisteix a habilitar les antigues instal·lacions de la base americana que ocupen una superfície de 43.134 metres quadrats i que inclou 12 edificis aïllats en planta baixa i una superfície construïda total de 2.192,63 metres quadrats.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gràcies per tractar-ho, fa mes de 2 anys

Degut a que els cossos de policia estatals protegeixen als vàndals i delinquents d'extrema dreta, facin el que facin, es urgent i de primera necessitat la creació d'un cos de policia autonòmic, ja que la gravetat dels atacs va en augment.

Valoració:2menosmas
Per Més duplicitats per lo mateix,més despeses, fa mes de 2 anys

Més duplicitats per lo mateix,més despeses, més caps, més corruptel·les. Tant de bo no ho fassin. Hi ha massa coses important on invertir.

Valoració:-3menosmas
Per pere pistoles, fa mes de 2 anys

Perfecte, pero hem de tenir un alt grau d'exigència per entrar-hi. Ara mateix les policies locals son xereques a més no poder.

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris