cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
20°

#PerUnaMarSensePlàstic recull suports al seu manifest a la Fira d’Artà

Aquest passat cap de setmana a Artà, coincidint amb l’inici de la Fira, retornar envasos ha tengut un doble premi. A més d'evitar que molts acabin abandonats pels carrers del poble, s’ha recompensat amb 10 cèntims per cada llauna, botella o brick retornada a la màquina de retorn d’envasos que les entitats de la campanya 'Per una mar sense plàstic', conjuntament amb l’Ajuntament del poble, hi han instal·lat.

Aquesta acció ha emulat el funcionament del Sistema de Dipòsit d'envasos de begudes, una de les mesures que es recullen a la proposta de Llei de Residus, i que funciona des de fa anys a molts països europeus. I els centenars de persones que hi ha participat, ha mostrat un suport total a aquesta pràctica. La gran majoria han demanat que aquesta mesura es posi en marxa a les Illes el més aviat possible i per això han signat el manifest que la plataforma té penjat a la seva pàgina web.

El manifest demana mesures urgents per restringir i reduir la producció i l’ús d’envasos de plàstic d’un sol ús (com per exemple el Sistema de retorn d’envasos) abans que la contaminació per plàstics de la nostra mar sigui irreversible.

Una d’aquestes regions que ho té implantat és Alemanya i, curiosament, molts visitants de la Fira d’Artà d’aquesta nacionalitat es varen trobar encantats amb aquesta iniciativa i varen corroborar el seu èxit a l’hora d’evitar l’abandonament massiu de llaunes i botelles.

Qualsevol persona pot signar el manifest de ‘Per una mar sense plàstic’ en aquest enllaç:http://perunamarsenseplastic.org/manifest-catala/

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris