cielo claro
  • Màx: 19°
  • Mín: 18°
20°

Interceptats diversos pescadors furtius a les reserves marines de Mallorca

09-08-2018

La Direcció General de Pesca i Medi Marí de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha interceptat diversos pescadors furtius en les darreres setmanes a les reserves marines del Toro i de Migjorn, ambdues a Mallorca.

Al Toro s’ha interceptat i identificat un home que feia pesca submarina amb un fusell especial per a capturar peixos grossos i a Migjorn s’ha decomissat un anfós llis de talla antireglamentària en una de les actuacions i, en una altra operació, 1 kg de raors i d’altres peixos. Per a aquestes infraccions s’han incoat expedients sancionadors amb propostes de multes que oscil·len entre 601 i 6.000 €, depenent de la gravetat de la infracció.

«El procediment habitual dels guardes, quan la quantitat de peix decomissada és petita i el peix és mort, és destruir-lo davant de l’infractor i tirar-lo a la mar, acció que ha demostrat ser prou exemplificant», expliquen des de la Conselleria.

El setembre del 2017, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca va incrementar la vigilància a les reserves marines gràcies a un dels projectes finançats amb el fons de l’impost de turisme sostenible. «Amb això es varen poder duplicar els efectius i mitjans de vigilància, molt minvats durant la legislatura anterior», ha remarcat Medi Ambient.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llorenç, fa 10 mesos

La multa hauria d'estar relacionada amb la quantitat de peix pescat il·legalment o il·lícitament. Per exemple: 1000 euros per kilo de peix pescat, sigui quina sigui l'espècie.

Valoración:3menosmas
Per Sebastià, fa 10 mesos

El procediment habitual dels guardes, quan la quantitat de peix decomissada és petita i el peix és mort, és destruir-lo davant de l’infractor i tirar-lo a la mar, acció que ha demostrat ser prou exemplificant.
Possiblement sí, però si a més va acompanyada de multa econòmica, aixó ja pica a l'nfractor i suposant que ni així no prengui consciència, poseu-los a treballs socials amb una samarreta que expliqui per què hi son. Aixó sí que penso que els escarmentaria (si ténen vergonya)

Valoración:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris