nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
23°

El Govern espanyol «cedeix» el Camí Vell del far de Formentor al Consell

trailrunningmallorca.es

08-08-2018

El Ministeri d’Hisenda, concretament la Direcció de Patrimoni de l’Estat, han remès l’escrit de «cessió gratuïta» al Consell de Mallorca del Camí Vell del far de Formentor. Un camí de 10,312 km linials que s’incorporarà a l’etapa 8 de la Ruta de Pedra en Sec (GR 221). La institució insular ja ha iniciat els tràmits per a acceptar aquesta cessió perquè passi a formar part del patrimoni de Mallorca el més aviat possible.

Aquest camí, que té el seu inici a Cala Murta, va ser un projecte de l’enginyer Emili Pou amb el principal objectiu de crear una via d’accés per a la construcció del far de Formentor. Les obres es varen iniciar el mes de gener de 1857 i es varen finalitzar al setembre de 1859. Va estar en servei fins que al 1950 es va construir la nova carretera que s’hi superposa en part.

Amb la incorporació del Camí Vell del far de Formentor al GR 221, el Departament de Medi Ambient vol millorar el seu estat actual, que en alguns trams està bastant malmès, i garantir-ne una bona senyalització i manteniment.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris