algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:

El president de l'OCB declina la invitació de Felip VI i li retreu el discurs del 3-O i els presos polítics

Com és habitual, la Casa Reial espanyola envia invitacions a diferents autoritats i representants de la societat de les Balears per a l'assistència a la recepció que ofereixen al palau de l'Almudaina. Enguany, la recepció es farà el divendres 3 d'agost a les 20.30 hores.

Invitació que Josep de Luis, actual president de l'Obra Cultural Balear (OCB), ha declinat mitjançant un correu de resposta. A la missiva, De Luis agraeix la deferència institucional per part de la monarquia espanyola amb l'OCB. No obstant això, al·ludeix al paper que Felip VI ha triat en el procés d'independència de Catalunya i, concretament, el discurs incendiari del 3 d'octubre.

Finalment, recorda Jordi Cuixart, el seu homòleg a Catalunya, empresonat des del 16 d'octubre de 2017 per una acusació de sedició.

Des de l'OCB també han volgut denunciar que les invitacions emeses per la Casa Reial espanyola dirigides als representants de les institucions de les Balears i de la societat civil, «ignoren, una vegada més, la llengua pròpia d'aquesta terra, que és, tal i com reconeix la legislació vigent, la llengua catalana».


Reproduïm el text complet:

«Bon dia,

En resposta a la vostra convidada per assistir a la recepció del proper divendres dia 3 d'agost al palau de l'Almudaina, en primer lloc he d'agrair la deferència institucional amb l'entitat que presidesc, fundada l'any 1962.

En segon lloc, com bé deveu haver previst, els he de comunicar que les circumstàncies actuals i el paper que ha triat jugar la monarquia, impossibiliten l'homologació d'una relació institucional normal i regida pels valors democràtics.

Escrivint aquestes línies retrona a la memòria el vostre discurs de dia 3 d'octubre de 2017 i me ve al record la imatge de l'amic Jordi Cuixart a través del vidre de la presó quan el passat dia 22 de juliol vaig anar a veure'l per darrer cop.

Divendres dia 3 no assistiré, per tant, a la recepció. Quedaré a ca nostra, gaudint de la companyia familiar que li és privada tan a Jordi Cuixart com a la resta de presos polítics, i aprofitaré el moment per tenir un record pels veritables defensors de la llibertat, el respecte i els valors democràtics.

Ja ens veurem».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Soci de l'OCB, fa mes de 2 anys

Totalment d'acord amb el nostre president. En les circumstàncies actuals, qualsevol cosa que, anant al sopar, hagués pogut transmetre al rei espanyol no arribaria a la contundència del "discurs" de la cadira buida. Prou de legitimar i confraternitzar amb aquells qui volen destruir el nostre poble i que, contradictòriament, afirmen no reconèixer-lo com a tal.

Valoració:4menosmas
Per Miquel de la Mel, fa mes de 2 anys

Ben fet. Jo tampoc no hi aniria.

Valoració:4menosmas
Per un que passava, fa mes de 2 anys

Molt coherent !!!

Valoració:6menosmas
Per Valmés, fa mes de 2 anys

Mirau quin paperot li han fet fer a en Picornell, només per fer de pacificador. Sempre tenim noltros totes les de perdre i per tant, és millor no atracar-se massa al sancta sanctòrum del poder.

Valoració:6menosmas
Per Els peus del llop, fa mes de 2 anys

El rei i Espanya ara veuen que ho tenen perdut. I és per això que intenten rectificar (poden?) de les agressions als catalans. Com els maltractadors després de donar una pallissa a la dona li fan una moxaina com si no hagués passat res. Fins que hi tornen i la maten. Idò això ho tenim molt present. Ja hem vist els peus al llop!
No hi ha altra solució que un ordre d´allunyament.
I la llibertat!

Valoració:11menosmas
Per rosalia, fa mes de 2 anys

Enhorabona!!!! Això és un president com cal, i no els q passetjan per l'ajuntament. Aquest home sí q hem representa. Visca Països CatalansII*II

Valoració:7menosmas
Per ciutadá no subdit, fa mes de 2 anys

Molt bé Josep, la nostre dignitat no cap dins les pressons, i lo de les "invitaciones" deu ser per no molestar els de C's que se avergonyexen de parlar catalá o els PPalmesanos que xerran castellá perque fa bó.
LLibertat presos polítics, abaix l'injustícia d'Esppaña.
Visca la República Catalana.

Valoració:23menosmas
Per SKLATASANG, fa mes de 2 anys

Vaja, amb el que t'agrada Jope aquets saraos...

Valoració:-14menosmas
Per Aturmeda, fa mes de 2 anys

Que prenguin mostra en Picornell, n 'Ensenyat i en Noguera, que anaren a besar-li el cul.

Valoració:22menosmas
Per M, fa mes de 2 anys

Molt ben fet. Si som republicans,.no és de rebut anar a sopar amb reis

Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris