cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 30°
33°

El Corredor de Cetacis del Mediterrani, lliure de l'amenaça de les prospeccions

29-06-2018

El Consell de Ministres ha aprovat un Reial decret pel qual es declara àrea marina protegida (AMP) el Corredor de Migració de Cetacis del Mediterrani, entre Alacant, Girona i les Balears, on a partir d'ara no es podran realitzar prospeccions petrolieres.

La ministra espanyola de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ha informat que la designació d'aquesta àrea, que ocupa una superfície marina similar a la grandària d'Aragó, suposa la presa de mesures per a la protecció efectiva de la zona, així com l'elaboració d'un pla per reduir el renou o la prohibició de noves prospeccions d'hidrocarburs.

De fet, ha afegit que amb aquesta declaració «es posa fi a noves prospeccions i a qualsevol tipus d'activitat extractiva» d'hidrocarburs, al mateix temps que ha anunciat que el Ministeri espanyol revisarà a partir d'ara les que ja estan en vigor.

Amb la designació, a proposta del Ministeri de Transició Ecològica, Espanya supera les conegudes com a 'Metes de Aichi' del Convenció de Biodiversitat de l'ONU que consisteix a tenir protegides en 2020 almenys el 10 per cent de les seves aigües.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris