cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
24°

Aprovada la prohibició del lloguer turístic a nuclis saturats del litoral de Mallorca

28-06-2018

La Comissió Balear de Medi ambient ha aprovat aquest dijous un informe vinculant en el qual es prohibeix tots els tipus de lloguer turístic en els nuclis litorals turístics saturats i a s'Arenal de Llucmajor. L'informe, que no ha estat modificat durant la votació en el ple de la Comissió, ha comptat amb els vots favorables del Govern i els quatre Consells Insulars. Per la seva banda, la Federació d'Entitats Locals de les Balears (Felib) s'ha abstengut.

Amb aquesta mesura es vol evitar que hi hagi un major consum d'aigua, més generació d'aigües residuals i de residus, major despesa energètica i més volum de tràfic i problemes amb la mobilitat en aquestes zones fins a l'aprovació definitiva del Pla d'Intervenció en Àmbits Turístics (PIAT). La proposta original de zonificació turística del Consell contemplava que en aquests nuclis es permetés el lloguer vacacional a plurifamiliars i unifamiliars que siguin habitatge principal durant un màxim de 60 dies a l'any.

Per arribar a aquestes conclusions, s'ha avaluat la zonificació amb criteris ambientals, poblacionals i d'ordenació del territori i es proposa formular declaració ambiental estratègica favorable per a la delimitació provisional de les zones aptes per a la comercialització d'estades turístiques en habitatges d'ús residencial. Així mateix, determina que s'haurà de calcular quins nuclis litorals inclosos com a Z2 (resta de nuclis litorals turístics) no tenen recursos ni equipaments dimensionaments per acollir més places turístiques i, per tant, es troben en una situació «insostenible» des del punt de vista ambiental.

Això suposarà que siguin classificats com a Z1 (nuclis litorals turísticament madurs o saturats), amb les consegüents prohibicions de comercialització d'estades turístiques en habitatges. L'informe de la Comissió manifesta que si no s'aprova el PIAT o qualsevol dels instruments legalment prevists per a la delimitació de les zones, en el termini màxim de dos anys des de l'aprovació definitiva, s'haurà de fer una revisió d'aquesta zonificació aplicant els criteris abans esmentats per determinar de les Z2 quins són nuclis litorals turístics madurs i quins no.

D'altra banda, estableix la prohibició de tot tipus de lloguer turístic en el Sòl Rústic Comú a causa de la problemàtica dels processos de rururbanització i terciarització del sòl rústic, «que suposen una urbanització difusa del territori, un notable consum de recursos i un desplaçament de les activitats del sector primari amb la consegüent disminució de la qualitat ambiental i paisatgística de l'entorn».

Aquesta prohibició estaria vigent fins que s'estableixin criteris i mesures ambientals de sostenibilitat, paisatgístiques, de protecció del patrimoni i de suport de l'activitat agrària i al seu reconeixement a la contribució ambiental i de preservació del paisatge

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mala vida, fa dervers d'un any

Aquesta actuació de Mediambient és increïble ho miris como ho miris. Ho justifiquen pels suposats consums, que no paguen ells i un desplaçament del sector primari que ja està, fa estona, en vies d'extinció perque no té relleu. A canvi Mediambient obtindrà finques brutes i sense cuidar mentre matxaca al ciutadà que no podrà abandonar la seva plaça de cambrer, botiguer, benziner, ... a canvi d'un raquític sou. Darrera tot això es veu mala fe i moooolta peresa mental. Els arguments són penosos.

Valoración:2menosmas
Per diana, fa dervers d'un any

http://www.rtve.es/alacarta/videos/documentos-tv/documentos-tv-turistas-go-home/4646564/

Valoración:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris