algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 25°
30°

Es queixa que no l'entenen en català i Ib-Salut li contesta: «La professional va ser molt amable al dirigir-se a vostè en castellà»

04-06-2018

Nou cas de discriminació per raó de llengua a les dependències de la Sanitat pública, agreujat aquesta vegada per una resposta per part de l'Ib-Salut que ratlla l'intent d'humiliació del pacient denunciant.

El pacient va denunciar, fa gairebé un any, que havia hagut d'anar a un centre d'atenció sanitària i que no l'havien entès. Gairebé un any després, l'Ib-Salut mitjançant una carta signada per la subdirectora mèdica del sector de Ponent, Maite Corredor Ibáñez i pel director gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey Tous, li respon que «la professional a la que fa referència, va ser molt amable al dirigir-se a vostè en castellà».

La resposta comença amb una introducció on es reconeix que el pacient té dret a emprar la llengua catalana, però que l'administració pot dirigir-se a ell en qualsevol de les dues llengües oficials.

També li responen que té dret a ser atès en una llengua oficial i que això és el que va passar, perquè vaig ser atès en castellà, obviant que la queixa no és pel fet de ser atès en castellà sinó per no ser entès en català.

Per acabar-ho de rematar, els responsables de l'Ib-Salut escriuen: «Entenem que, efectivament, vostè té dret a ser atès en una de les llengües oficials d'aquesta Comunitat, com així va ser; però d'altra banda, també és cert que sent les dues llengües, el català i el castellà són oficials en la Comunitat de les Illes Balears, considerem que la professional a la que fa referència, va ser molt amable al dirigir-se a vostè en castellà, l'única cosa que pretenia era entendre el que vostè necessitava per així poder oferir el millor servei».

El pacient denunciat considera la resposta «inadmissible i força surrealista» ja que és «corporativista, que només defensa el seu personal; que no contempla o es desentén del meu dret a ser entès en català; i que em tracta directament de beneit, perquè evita respondre al bessó de la queixa».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa dervers d'un any

S'estatut no diu que s'anglès, es francès, s'alemany o es swahili siguin oficials a Balears i sí que ho diu des català. Per tant, hi ha d'haver una diferència efectiva entre dirigir-se a sa sanitat expressant-se en català respecte a fer-ho en terceres llengües, diferència que a la pràctica no existeix. És més, s'anglès, com queda dit, no és oficial i cap persona anglòfona, que se sàpiga, rep cap inconvenient a expressar-se en aquesta llengua i fins i tot hi ha un cert grau d'obligatorietat de coneixement de s'anglès. Aquí hi ha molt de prejudici racista-nacionalista

Valoración:4menosmas
Per Barto0meu Tomàs Gili, fa dervers d'un any

No ens enganyem si hi ha dues llengües co-oficials, és perquè n'hi ha una que hi és de més. Sinó, no hi hauria conflicte lingüístic

Valoración:5menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

El que indica és que la qualitat del servei pot i ha de ser bons, però que això inclou el respecte al nostres drets lingüístics.

Valoración:12menosmas
Per Miquel, fa dervers d'un any

Se que me critiquereu . Pero que en sanitat lo important sigui la llengua i no la cualitat del servei. dona que pensar

Valoración:-8menosmas
Per Tomeu, fa dervers d'un any

No debia estar tan malament, el pacient, perdent es temps en qüestions llingüístiques.

Valoración:-11menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Esper que tothom sàpiga, quin partit maneja cada una de les competències del Govern, i que els votants nacionalistes no facin pagar a MÉS les errades del PSOE.

Valoración:14menosmas
Per No en el meu nom, fa dervers d'un any

És vergonyós. No votarem les esquerres perquè fessin el mateix que les dretes.
Si no milloren el tema de la llengua a la sanitat, perdran mooolts vots.

Valoración:22menosmas
Per Molt malament, fa dervers d'un any

Quina xuleria, per part de l'IBSALUT.

Valoración:23menosmas
Per Em dic Forrest Gump, fa dervers d'un any

Mai subestimis un idiota, un dia pot ser el teu president!

Valoración:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris