cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 26°
30°

Sus a 'Per una mar sense plàstic' amb una demostració del sistema de devolució d'envasos

02-06-2018

Durant la Diada del Medi Ambient 2018 de l'Associació de Veïnats Santa Pagesa, no abandonar envasos de begudes ha tengut un doble premi. A més d'evitar que molts acabin en el fons de la mar, les persones que han portat les seves llaunes i ampolles a l’espai de la campanya ‘Per una mar sense plàstic’ han obtengut 10 cèntims per cada envàs.

Aquesta acció ha emulat el funcionament del Sistema de Dipòsit, Devolució i Retorn d'envasos (SDDR) que recull la proposta de Llei de Residus de les Balears, i ha servit per a donar el sus a la campanya ‘Per una mar sense plàstic’, que recorrerà les Illes durant les següents setmanes.

Amics de la Terra, Greenpeace, GOB, Fundació Deixalles, Rezero, PIMECO, Recircula i Retorna són les entitats que donen suport a aquesta iniciativa i han aprofitat la Diada del Medi Ambient per a presentar el seu manifest.

«Recuperar la pràctica de tornar les llaunes i les ampolles a la botiga, cosa que ja fan a 40 regions de tot el món, ha de ser una gran ajuda per evitar que cada dia un milió d'envasos de begudes es perdin i acabin contaminant les Illes Balears», ha indicat Margalida Ramis, portaveu del GOB.

«En el cas del plàstic, cada dia a les Balears es venen 500.000 ampolles de les quals 350.000 es perden i contaminen el nostre entorn», ha afegit Eusebio Martínez de la Casa, fundador de Recircula.

També ha participat a la presentació del manifest Jaume Rivera, vicepresident de Pimeco, qui ha incidit en la necessitat d’impulsar solucions a aquest problema des de tots els sectors de la societat. «A més, aquesta mesura promou el comerç de sostenibilitat i neteja els carrers de llaunes i ampolles abandonades», ha detallat.

Finalment, César Sánchez, portaveu de Retorna ha posat l’accent en l’oportunitat que suposa per a les Balears convertir-se «en el primer territori de la Mediterrània lliure d’envasos abandonats».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris