cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 24°
28°

El Departament de Filologia de la UIB denuncia l'actual «vulneració de drets fonamentals»

29-05-2018

El Departament de Filologia Catalana i Lingüística de la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha aprovat en reunió ordinària un manifest en denúncia a l'actual situació de restricció de drets polítics i d'expressió que afecta l'Estat espanyol.

Segons el manifest, des del Departament s'ha rebutjat la «desmesurada actuació repressiva dels òrgans policials i judicials» que ha suposat «la pèrdua, fins i tot en situació preventiva, de la llibertat, un dels béns més preuats que té qualsevol persona, o la condemna de molts anys de presó, per qüestions que s'inclouen dins de la llibertat d'expressió o en la llibertat d'actuació política que en teoria empara la Constitució espanyola».

En aquest sentit, han lamentat que «altres persones s'han vist forçades a exiliar-se, per no perdre la llibertat, i fora de l'Estat són reclamades, pels òrgans judicials espanyols, amb imputacions exagerades i sense fonament». D'aquesta manera, el Departament ha expressat la seva preocupació per «l'ona repressiva» i s'ha mostrat compromès en la formació de ciutadans crítics i documentats. Així mateix, ha manifestat la seva disconformitat amb aquestes actuacions judicials, per la qual cosa ha demanat que «s'aturin o s'anul·lin».

A més, sol·liciten que la llibertat d'expressió sigui garantida i els desacords de caràcter polític no siguin tractats com a fets delictius, sinó que siguin resolts per la via política de la negociació, que és com s'haurien de resoldre tots, han assenyalat.

Finalment, han demanat a altres departaments de la UIB, i en la UIB en conjunt com a institució, que es manifestin amb termes similars als seus, «per demostrar que aquesta no és una institució que ignora els problemes actuals que afecten la gent, sinó que comparteix les mateixes preocupacions de la societat en general».

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Ah!!!
I el que hem finançat amb els nostres imposts fa molts d'anys és la corrupció i la riquesa del partit que ens governa i els rics que s'hi han fet més durant la crisi.

Valoración:2menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Perdona tu, però no em sembla gens ètic treure altres temes (certs O no) per criticar el recolzament que fan a la defensa dels drets fonamentals de TOTS I TOTES.

Valoración:0menosmas
Per Preguntador, fa dervers d'un any

Perdonau la meva ignorància, sabeu si aquest departament està tan preocupat per a la formació seriosa dels seus alumnes, per enfortir la recerca dels seus professors, que no figura en els índex més elevats precisament, i pel compliment de les seves obligacions docents perquè, pel que es diu, hi ha casos d'incompliment de recerca i de docència realmente clamorosos?
És que hi veig moltes camisetes verdes, molt de figurar per part d'alguns dels seus membres a la premsa i, per contra, no hi veig molta rellevància a les bases de dades científiques. I això sí que n'és ben seriós perquè la societat les paga per això.

Però bé, per ventura vaig equivocat, i algú em pot aclarir que no tenc raó i que amb els imposts públics hem de finançar formació ideològica i futurs comissaris polítics...

Valoración:-2menosmas
Per M, fa dervers d'un any

I tant, Pepeta. Hauria de ser la UIB sencera, la que hauria de protestar per la repressió que pateix la gent que no és de la dreta espanyolista.

Valoración:3menosmas
Per Pepeta, fa dervers d'un any

Gràcies.
Ja era hora que algun colectiu fes sentir la seva veu en aquest estat de les coses.
Sembla mentida que la gent del món cultural i artístic no estigui reclamant els drets de tots els ciutadans siguin de la comunitat que siguin.
És vergonyós que no es facin sentir cada dia protestes i comunicats anti repressió.

Valoración:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris